Fira de l'Arbre i la Natura de Mataró

Propera edició: 11/02/2017a 12/02/2017
El Parc Central de Mataró s’omple de parades de flors, flors i arbres amb motiu de l’organització d’aquesta fira.

Mataró - Fira Mercat de l’Arbre (Foto: IMPEM)
Mataró - Fira Mercat de l’Arbre (Foto: IMPEM)


Desenes de milers de persones passegen cada any pel Parc Central. Amb els anys, el públic, i en conseqüència també l’ambient, ha anat canviant. Als inicis de la Fira Mercat de l’Arbre , a Mataró hi havia bastants menys floristeries que en l’actualitat. D’aquesta manera, els visitants aprofitaven la Fira per realitzar moltes compres i s’emportaven cap a casa el que es convertiria en un element viu del mobiliari de l’habitatge. Els darrers anys, amb les noves floristeries de la ciutat, el «visitant tipus» de la Fira és força diferent. Aprofita la mostra per passejar, mirar, informar-se i fer alguna compra; abans, per a les persones que s’arribaven al Parc, la Fira era una de les principals oportunitats per adquirir alguna planta decorativa per a la casa. D’aquesta manera, de cara a la ciutat, la Fira ha augmentat la seva vessant social enfront d’una cara més funcional.

Mataró - Fira Mercat de l’Arbre (Foto: IMPEM)
Mataró - Fira Mercat de l’Arbre (Foto: IMPEM)


La major part de la mostra, que agrupa la pista de ciment, tots els seus voltants i l’avinguda central del Parc l’ocupen els professionals d’arbres, plantes i flors. A l’espai més proper a la Piscina Municipal s’hi instal·len els comerços relacionats amb els dibuixos de plantes, la terrissa, etc. Al passeig que porta a la font hi ha estands amb productes alimentaris. Aquests productes són sempre envasats, com ara caramels o ametlles garrapinyades. Des de l’any 2001, a la banda de ponent s’instal·la la Fireta d’Art, de l’Associació Sant Lluc per l’Art, que també col·labora en el concurs de pintura ràpida.

Mataró - Fira Mercat de l’Arbre


La vegetació pròpia del Parc Central es converteix en un element decoratiu més de la Fira, de manera que els arbres i les plantes de les paradetes es barregen amb els habitants perennes de l’espai.

Mataró - Fira Mercat de l’Arbre

Mataró - Fira Mercat de l’Arbre


 
Horari: Dissabte de 9 a 21h i diumenge de 9 a 20h

Centre informacio 1

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Mataró

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Indica el teu correu electrònic i t?enviarem les novetats sobre les fires, festes i mercats de Catalunya.

Correu electrònic
Donar-me de baixa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Diputació de Lleida Diputació de Girona Diputació de Barcelona 
festacatalunya · Tel. 938046359 · Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web