Festes de Primavera de l'Hospitalet de Llobregat

Propera edició: 21/04/2022 a 25/04/2022

Hospitalet de Llobregat - Festes de Primavera


Les primeres festes de primavera es van celebrar el 1980 a Can Buxeres, obrint el camí a la que més tard acabaria per néixer com una nova festa ciutadana amb vocació de Festa Major.

A les primeres festes hi havia actes centrals amb actuacions a l’aire lliure, amb grans concerts de música amb intèrprets del moment, també actes participatius de cultura tradicional i popular, com sardanes, esbarts o cant coral, fortament arrelats en la ciutat. També propostes fetes a partir dels nous col·lectius ciutadans, com el concurs de cocteleria, els de fotografia, i els de l’associacionisme esportiu: concurs de patins, dia de la bici, bàsquet, escacs, i un llarg etc. 

Les primeres festes van tenir una estreta relació amb les antigues fires de roses i llibres i poc a poc anaven incorporant actes a totes les biblioteques de la ciutat, exposicions i xerrades en les recent inaugurades aules de cultura als barris, o els actes en els nous centres culturals com el museu, Alexandre Cirici, Barradas, etc.

L’aparició de les primers entitats de foc a la ciutat coincideixen també amb les primers edicions de les festes (1983) i la seva multiplicació al llarg de les diverses edicions ha estat una de les característiques més importants de les Festes de Primavera. L’aparició del bestiari (1987) és un dels fenòmens més interessants del desenvolupament de les Festes de Primavera dels primers anys.

En algunes festes de primavera s’hi van organitzar catifes de flors que cobrien força carrers,  amb dissenys fets per artistes de la ciutat i que les muntaven alumnes de les escoles de l’Hospitalet.Durant uns anys va destacar l’alquímia nocturna amb el concurs de cocteleria per a professionals. La primera edició data de 1985.

I així es fa una llarga llista d’actes i programació a les Festes: gegants, gegantes, capgrossos, teatre, cinema, opera i sarsuela, parades de llibres a la Rambla, vestits de paper, esports, cant coral, concursos d’ocells, en són alguns. En els darrers anys el programa afegeix actes com la cursa nocturna en bicicleta, el Festival de L’Humor, i continuen els concerts de música en grans espais i en petits jardins i racons, els pregons de les festes amb personatges populars , el creixement en els espais de la ciutat i la descentralització.
 

PROGRAMACIÓ 2021 (enllaç)
 

Centre informacio 1

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
L�Hospitalet de Llobregat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web