IgersMap

L'IgersMap de Barcelona és molt més!

L'IgersMap de Barcelona és molt més s'ampliarà amb imatges de natura de les comarques barcelonines


Se sumaran a les vinculades a la cultura recollides el 2018

Durant el 2018, amb motiu de l’Any del Turisme Cultural, la Diputació de Barcelona es va aliar amb IgersMap per crear un mapa que mostra la cultura de les comarques barcelonines des de la mirada dels instagramers. Des d’aquest mes de juny fins a l’octubre, aquest projecte col·laboratiu s’ampliarà afegint-hi imatges dedicades a la natura del territori, un dels aspectes més fotografiats pels instagramers d’arreu.

L’objectiu és incorporar tres noves capes temàtiques dins del mapa que englobin la totalitat de l’entorn natural dividint-lo en: terra, aigua i aire. Així, l'IgersMap de la marca Barcelona és molt més contindrà tots aquells atractius turístics i culturals del territori que els usuaris d'Instagram han escollit pel seu interès fotogràfic.

IgersMap
IgersMap


Per tal de construir-lo, es llançaran 3 convocatòries en aquesta xarxa social, que recolliran imatges de diversos conceptes vinculats a la natura:

1) Del 17 de juny al 21 de juliol: Terra.
Paisatges naturals, detalls de flora i fauna i activitats vinculades a la natura.

2) Del 29 d’agost a l’1 de setembre: Aigua.
Platges, llacs, estanys, rius, dolls naturals, salts d’aigua i activitats vinculades al medi aquàtic.

3) Del 9 de setembre al 13 d’octubre: Aire.
Postes de sol i albades, fenòmens metereològics, fotografia nocturna i activitats aèries.

A mesura que es vagi tancant cadascuna de les crides o campanyes, les localitzacions recomanades s’aniran afegint a les que ja es van crear l’any passat, que es poden consultar tant al web de Barcelona és molt més com al d’IgersMap. El mapa mostra els punts populars (aquells punts que reben més de 10 imatges) i els punts per descobrir. A cada punt es poden visualitzar la totalitat d’imatges rebudes i cada imatge inclou la marca d’aigua amb el nick de l’autor, el nom del punt i les indicacions de com arribar-hi.

L’any passat la iniciativa va tenir una molt bona acollida: va recollir 1.879 fotografies de 473 participants, que van permetre crear 481 punts escampats per tot el territori barceloní.

IgersMap


Com s’hi podrà participar

Els instagramers que hi vulguin participar hauran de seguir els passos següents:

1) Escollir un màxim de 10 fotos de la seva galeria d’Instagram
2) Enviar els enllaços o adjuntar les imatges a igersmap@diba.cat
3) Indicar la localització de les imatges
4) Escriure el seu nick al cos del missatge

Les imatges hauran de ser de l'àmbit geogràfic al qual fa referència el mapa: comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Maresme, Moianès, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental. S’hi exclourà la ciutat de Barcelona, que actualment ja té el seu propi IgersMap.

Què és IgersMap?
IgersMap és un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats i territoris des de la mirada dels instagramers locals, que, responent a la pregunta "on portaries a un amic instagramer que et visités a fer les millors fotos de la teva ciutat o del teu territori", envien un màxim de 10 imatges de les seves punts preferits. L'objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que vulguin contribuir al projecte, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d'Instagram, tant de dins de la ciutat o territori (habitants) com de fora (visitants).

IgersMap va néixer el 2014 de la mà de la comunitat dels igers de Tarragona, @IgersTGN, i s'inscriu en les tendències culturals i turístiques que plantegen un coneixement expandit de les ciutats utilitzant la web 3.0. Va ser arran de l'èxit aconseguit en aquesta primera experiència a Tarragona que la plataforma IgersMap va anar creixent i fins ara ha incorporat, a més, els mapes de Girona, Saragossa, Bilbao, Barcelona, Madrid, València, Lleida, Salou, les Illes Balears i les comarques barcelonines.

Més informació
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web