IgersMap

IgersMap


Que és IgersMap?
IgersMap és un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats i territoris des de la mirada dels instagramers locals, que, responent a la pregunta "on portaries a un amic instagramer que et visités a fer les millors fotos de la teva ciutat o del teu territori", envien un màxim d’imatges de les seves punts preferits. L'objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que vulguin contribuir al projecte, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d'Instagram, tant de dins de la ciutat o territori (habitants) com de fora (visitants).

IgersMap va néixer el 2014 de la mà de la comunitat dels igers de Tarragona, @IgersTGN, i s'inscriu en les tendències culturals i turístiques que plantegen un coneixement expandit de les ciutats utilitzant la web 3.0. Va ser arran de l'èxit aconseguit en aquesta primera experiència a Tarragona que la plataforma IgersMap va anar creixent i fins ara ha incorporat, a més, els mapes de Girona, Saragossa, Bilbao, Barcelona, Madrid, València, Lleida i Balears.

Més informació


L’IgersMap de BCN+ mostrarà la cultura de les comarques barcelonines des de la mirada dels instagramers

Amb motiu de l’Any del Turisme Cultural, la Diputació de Barcelona s’ha aliat amb IgersMap per crear un mapa (contindrà 4 capes temàtiques) que mostrarà la cultura de les comarques barcelonines des de la mirada dels instagramers. Així, l'IgersMap de la marca Barcelona és molt més contindrà tots aquells atractius turístics i culturals del territori que els usuaris d'Instagram hagin escollit pel seu interès fotogràfic.

Per tal de construir-lo, al llarg del 2018 es llançaran 4 convocatòries en aquesta xarxa social, que recolliran imatges de diversos conceptes vinculats a la cultura:

1) Del 13 de març al 15 d’abril: Patrimoni artístic, històric i/o arquitectònic anterior a 1920.

IgersMap


2) Del 29 d’abril al 10 de juny: Estil de vida o lifestyle, activitats i experiències que caracteritzen la nostra manera de viure.
IgersMap


3) De l’1 de juliol al 19 d’agost: Fires, festes i tradicions vinculades al folklore local.
IgersMap


4) Del 9 de setembre al 21 d‘octubre: Art i arquitectura contemporanis.
IgersMap


A mesura que es vagin tancant cadascuna de les crides o campanyes, les localitzacions recomanades s’aniran situant per capes dintre del mapa, que es podrà consultar tant al web de Barcelona és molt més (http://www.barcelonaesmoltmes.cat) com a http://igersmap.com. El mapa mostrarà els punts populars (aquells punts que rebin més de 10 imatges) i els punts per descobrir. A cada punt es podran visualitzar la totalitat d’imatges rebudes i cada imatge inclourà la marca d’aigua amb el nick de l’autor, el nom del punt i les indicacions de com arribar-hi.


Com s’hi podrà participar
Els instagramers que hi vulguin participar hauran de seguir els passos següents:

1) Escollir un màxim de 10 fotos de la seva galeria d’Instagram
2) Enviar els enllaços o adjuntar les imatges a culturaigers@diba.cat
3) Indicar la localització de les imatges
4) Escriure el seu nick al cos del missatge

Les imatges hauran de ser de l'àmbit geogràfic al qual fa referència el mapa: comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Maresme, Moianès, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental. S’hi exclourà la ciutat de Barcelona, que actualment ja té el seu propi IgersMap.


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web