Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
Vinyols i els Arcs - VE DE VI, Festa del Vi 2023

Mercat Municipal de Molins de Rei

El 24 de febrer de l’any 1932 l’Ajuntament inicià l’estudi per a la construcció d’un nou edifici destinat a Mercat Municipal en substitució de l’antic construït l’any 1890 i que degut a l’augment poblacional resultava petit i antiquat.

A partir del projecte de l’arquitecte municipal Joan Gumà i Cuevas, s’iniciaren les obres el 18 de juliol de 1934, a càrrec del mestre d’obres local Josep Badia Rubí, amb un cost de gairebé tres-centes mil pessetes. El nou edifici s’inaugurà un any després, el 15 de juliol de 1935; al setembre s’enderrocava l’antic situat a l’actual Plaça de la Creu.

Molins de Rei - Mercat Municipal
Molins de Rei - Mercat Municipal

Molins de Rei - Mercat Municipal
Molins de Rei - Mercat Municipal

El mercat ha estat remodelat en diverses ocasions, la més recent de les quals fou l’any 2007. Es va enderrocat tot l’interior i es reconvertí en unes instal·lacions modernes adaptades a les noves necessitats comercials contemporànies. Es va mantenir la façana exterior, una obra que combina la pedra amb el totxo. Els angles de la planta que és quadrada estan esbiaixats. Destaca l’escultura que presideix l’accés principal obra de J. Cardellà on es representa una dona amb un infant abocant un cistell de fruites; aquesta porta principal està culminada per una torreta presidida per unes pedres de molins a modus d’escut. Són singulars les ornamentacions a partir d’escultures d’aliments i animals –conills, galls, bous…- que decoren els ràfecs que rematen els murs laterals.
Molins de Rei - Mercat Municipal
Molins de Rei - Mercat Municipal

El Mercat municipal de Molins de Rei ha rebut diversos guardons com el “Premi a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris” atorgat per la Generalitat de Catalunya i el premi de "Comerç Urbà i proximitat i millors actuacions Municipals" a càrrec de la Diputació de Barcelona.
Molins de Rei - Mercat Municipal
Molins de Rei - Mercat Municipal

Podeu ampliar la informació del mercat municipal de Molins de Rei.
 

Població: Molins de Rei

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Molins de Rei - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Festival Instants de Celler Carol Vallès
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web