La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024
Vinyols i els Arcs - Festa del Vi 2024

Fàbrica Ferrer i Mora o edifici del Molí de Molins de Rei

Coneguda popularment com a Fàbrica del Molí –estava situada prop d’un antic molí de farina-, era una empresa de filatura de Josep Ferrer i Mora. Utilitzava inicialment l’aigua que arribava gràcies al Rec Vell. Va estar activa fins als anys seixanta del segle XX. Després de diverses campanyes populars l'any 2019 s'ha recuperat i adaptat, a partir d’un projecte de l’arquitecte Antonio Montes i Gil, com a biblioteca pública, conservant alguns elements singulars de la infraestructura fabril com la turbina.
Molins de Rei - Fàbrica Ferrer i Mora o edifici del Molí
Molins de Rei - Fàbrica Ferrer i Mora o edifici del Molí

“Edifici industrial, inspirat en els models de Manchester, que va ser una fàbrica de manufactures tèxtils. Les obres de construcció es van portar a terme entre els anys 1855 i 1857, segons el disseny de l’arquitecte Josep Oriol i Bernadet, i representà el salt cap a l’era de la industrialització d’una població que fins aleshores havia estat essencialment agrària. L’elecció de la seva ubicació no va ser casual, sinó que respon a la necessitat d’abastir-se de la font d’energia hidràulica que emprava per funcionar, alhora que donava continuïtat als antecedents i a la tradició de molins a la vila. Posteriorment, a redós de les innovacions, l’aigua fou substituïda successivament pel vapor, el gas i l’electricitat.

La fàbrica Ferrer i Mora constava d’una nau principal de tres pisos i golfes, i incorporà dins el complex fabril l’antic molí fariner. De l’estructura interior cal destacar les columnes de ferro colat sobre les quals descansa l’embigat de fusta de melis, un material que actualment conserven pocs edificis industrials de l’època a Catalunya.”

Molins de Rei - Fàbrica Ferrer i Mora o edifici del Molí
Molins de Rei - Fàbrica Ferrer i Mora o edifici del Molí


Text: Ajuntament de Molins de Rei
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Molins de Rei - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web