Fires i Festes a Sant Sadurní d'Anoia

Propera edició: 05/09/2019 a 08/09/2019

Sant Sadurní d'Anoia - Fires i Festes


Tal com ho indica el seu nom, les Fires inicialment eren un mercat de productes agrícoles que es feia just abans de l'època de més activitat de Sant Sadurní, la verema. A poc a poc, al voltant de la fira agrícola van començar a aparèixer un seguit de petites atraccions i activitats lúdiques per distreure els firaires i els compradors. 

Actualment encara es celebra la cercavila de cavalls i la fira del disc, però s'ha accentuat un model de Fires amb més protagonisme de les entitats locals i, així, els gegants, les ballades de sardanes o altres tradicions centenàries conviuen amb costums de nova implantació i festa per a tots els públics.

Els correfocs i activitats de foc tenen també un especial paper a les Fires, de la mà de la Festa de la Fil·loxera -que ha anat guanyant amb els anys un protagonisme majúscul a la vila-, i els Diables Se M'n Refum.
 

Festa de la Fil·loxera
Si hi ha un moment màgic a Sant Sadurní, aquest és el que es produeix a la plaça de l'Església, plena de gent a vessar, cada 8 de setembre poc abans de la mitjanit.

Després dels instants de silenci que segueixen un brogit eixordador de petards, una banda de música enceta una melodia enmig del fum que es comença a esvair i la plaça es transforma en un esclat de joia dominat pel vol de mocadors de color groc. És el ball del triomf final, el punt culminant de la Festa de la Fil·loxera, el moment que certifica que, un any més, els sadurninencs s'han imposat a la plaga de la fil·loxera i celebren el doble triomf, la victòria sobre el temut insecte —que rememora la plaga que Sant Sadurní va patir a les acaballes del segle XIX— i l'èxit consolidat d'una festa sorgida a començaments dels anys vuitanta, ara fa uns 25 anys.

La Festa l'organitza l'Associació Festa de La Fil·loxera.


PROGRAMA 2018

 

Centre informacio 1

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Sant Sadurní d'Anoia

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Sant Sadurní d’Anoia - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web