Festival Acròbates a l'Hospitalet de Llobregat

Propera edició: 28/10/2023 a 01/12/2023

L'Hospitalet de Llobregat - Festival Acròbates


Arriba la tardor i, amb ella, un dels seus festivals més singulars: l’Acròbates. Al llarg d’un mes, del 27 d’octubre al 27 de novembre, la ciutat de L’Hospitalet tornarà a omplir els seus barris de música i poesia amb una programació diversa, compromesa i per a tots els públics.

“Les teves mans són alegria encesa / i fulles d’un pomer al clar de la llum”. En aquests versos d’un poema de Joan Brossa hem volgut veure la llum i l’esperança que aquesta dissetena edició ens porta després de dues edicions marcades irremeiablement per la pandèmia. Encara no hem recuperat del tot la situació d’abans del 2020, però continuem treballant, il·lusionades, per fer-ho possible.

En els versos d’Antonio Machado (“Y volver a sentir en nuestra mano, / aquel latido de la mano buena / de nuestra madre… Y caminar en sueños / por amor de la mano que nos lleva”) identifiquem, com sempre, les mans que escriuen, que toquen, que abracen… i que aquest any reivindiquem també com mans cuidadores, les mans de les mares i gent estimada que les alcen com ponts de vida i miracle. 

El cartell d’aquest any ha sortit de la inspiració i la feina de la dissenyadora i il·lustradora Marta Guijarro i de la fotògrafa Eli Pedrosa, mans amigues i inspiradores des de fa molt de temps. La llana d’aquestes mans, tacades per la plenitud de l’art, és la llana que teixeix, acarona i dialoga.

Mantenim la paraula com a fil conductor del festival i com a símbol de la singularitat d’aquesta proposta que vol ser un espai d’inspiració, creació i comunicació literària i musical dins l’àrea metropolitana de Barcelona. 

El festival ha anat creant xarxa per tota la ciutat de L’Hospitalet i, en les darreres edicions, ha incorporat noves seus dins els diferents barris de la ciutat. Les propostes d’enguany, com sempre, estan pensades perquè arribin a tot tipus de públic: recitals poètics, espectacles inèdits ideats per presentar-se en centres culturals i teatres, espectacles de petit i gran format que tenen acollida al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, concerts de proximitat a l’Oncle Jack i d’altres propostes que acolliran espais com la Llibreria Llavors. Els vermuts poètics i les activitats de l’Acròbates Kids tindran seu a les diferents biblioteques de la ciutat.

Els tallers i les exposicions tornaran a estar presents en aquesta edició, com el diàleg que es podrà veure al hall de l’Auditori Barradas entre les peces del fons del Museu de L’Hospitalet creades per dones artistes i els versos d’algunes de les poetes que han passat pel festival al llarg d’aquestes 17 edicions.

Us convidem a descobrir tot el que hem preparat per aquesta edició 2022. Doneu un cop d’ull a la programació en el nostre web (www.facrobates.com) i compartiu la vostra experiència amb el hashtag #AcròbatesLH.

Us hi esperem amb la ciutat plena de paraula musicada, perquè la cultura continua sent una urgència.


Per a més informació i programació (enllaç)

 

Centre informacio 1

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
L�Hospitalet de Llobregat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Balaguer - Fira dels Alls, Mercat de Santa Llúcia 2022
Rubió - Fira de Nadal i Trobada de Cotxes Clàssics 2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web