Suite Metropolitana: l'Exposició que et porta l'urbanisme de Barcelona

Propera edició: 18/10/2018 a 26/11/2018

Barcelona - Exposició Suite Metropolitana


Exposició a l’espai Mercè Sala de TMB, concretament a l’estació de metro Diagonal, on el visitant podrà caminar a través d’un seguit d’habitacions per visualitzar diversos projectes metropolitans de diferents naturaleses i escales, fets amb diferents elements i tipus de materials.

La particularitat de la mostra és la relació metafòrica entre l’escenografia de l’exposició i l’essència dels projectes, basada en una doble perspectiva. Per una banda, el continent és una suite, que es defineix per ser un espai amb un conjunt d’habitacions que formen una unitat. Per altra banda, el contingut són els projectes metropolitans, que es mostren individualment a escala local, però que alhora no s’entenen sense considerar-los dins d’una escala metropolitana.

El vincle que uneix el lloc i el tema és el recorregut que els visitants podran fer a través de les diverses habitacions identificades amb l’ajuda de hashtags. En aquest espais aniran visualitzant els diferents projectes metropolitans tot escoltant suites de diversos autors.

Els projectes que es mostren tenen diferents escales, naturaleses i morfologies però el fil conductor és la reflexió a doble escala: des de la mirada més pròxima fins la visió més allunyada. Hi ha grans projectes de sistemes d'infraestructures o projectes de planejament urbanístic que han d’estructurar el territori, com ara vies verdes o la recuperació d'espais fluvials. També hi ha projectes que prenen una dimensió supramunicipal, com alguns parcs o vies cíviques, que incideixen en més d’un municipi. I fins i tot trobarem molts projectes d'espai públic o de caràcter paisatgístic que tenen una clara incidència local, com ara places o equipaments cívics, però que, tanmateix, es relacionen amb altres elements territorials i tenen repercussió més enllà del seu municipi.

Aquest any amb motiu de 48h Open House Barcelona els dies 27 i 28 d’octubre s’ofereixen visites guiades de l’exposició <suite metropolitana> i també alguns dels edificis o espais que formen part de l'exposició, per completar el coneixement de cada projecte de manera lúdica.

Per a més informació

Barcelona - Exposició Suite Metropolitana
Barcelona - Exposició Suite Metropolitana

Barcelona - Exposició Suite Metropolitana
Barcelona - Exposició Suite Metropolitana

 

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web