Altres llocs per visitar

Tremp - Parc del Pinell
Parc del Pinell
És un magnífic espai verd i de lleure excel·lentment conservat. Fou una creació de diversos ajuntaments del període de la Segona República. Al seu redós hi ha diverses instal·lacions esportives i de serveis.

Tremp - Plaça Peiró
Plaça del Peiró
La plaça que pren el nom d’un peiró situat en un dels seus extrems, s’estructura damunt del turó més alt del nucli urbà. Segons alguns estudiosos aquest lloc és on cal situar el primer assentament urbà de la població. De tota manera des d’antic fou un espai fora muralles destinat a corrals, eres de batre i magatzems agrícoles.

Tremp - Pont de Sant Jaume
Pont de Sant Jaume
Tot i que possiblement el seu origen sigui romànic, es tracta d’una obra d’inicis del segle XVIII, que permetia comunicar la vila amb el desaparegut convent de Sant Jaume gestionat fins el 1835 per pares dominics. Si creuem el pont podem arribar a un turó amb una extraordinària vista sobre la conca de Tremp, la Noguera Pallaresa, la central hidroelèctrica de Talarn i la presa de l’embassament de Sant Antoni.

Tremp - Aulàs (Foto: Ajuntament de Tremp)
Aulàs
Té com a principal lloc d’interès l’antiga església de Sant Martí, on hi destaquen l’espadall amb les seves campanes.


Tremp - Castellet (Foto: Ajuntament de Tremp)
Castellet
Entre els seus llocs més destacables hi ha l’església parroquial de la Mare de Déu de l’Esperança i les ruïnes del seu antic castell.


Tremp - Casterner de les Olles (Foto: Ajuntament de Tremp)
Casterner de les Olles
Com a principals llocs d’interès d’aquesta població destaquen l’església de Sant Llorenç i el castell en ruïnes de Casterner.

Tremp - Castissent (Foto: Ajuntament de Tremp)
Castissent
Llocs d’interès són l’església de Sant Joan Baptista, restes de l’antic castell i les muralles, a més de diverses capelles romàniques.

Tremp - Claramunt (Foto: Ajuntament de Tremp)
Claramunt
Destaquen les restes les d’una antiga torre i vestigis d’altres fortificacions. A més al seu entorn també es poden visitar l’església romànica de Sant Pere i prop del Mas Fumat, la capella de Sant Salvador.

Tremp - Claret (Foto: Ajuntament de Tremp)
Claret
Com a llocs d’interès hi ha l’església parroquial de la Mare de Déu de l’Esperança i la capella de Santa Elena on es fa un aplec el primer diumenge de març.

Tremp - Eroles (Foto: Ajuntament de Tremp)
Eroles
És interessant fer una passejada per l’església parroquial de Santa Maria, el molí d’oli amb embigat de fusta i ruïnes de torres, i la capella de Sant Pere Màrtir.

Tremp - Escarlà (Foto: Ajuntament de Tremp)
Escarlà
Com a lloc més representatiu de la població ens trobem amb la bonica església de Sant Joan, que també es d’origen romànic.

Tremp - Espills (Foto: Ajuntament de Tremp
Espills
Els llocs d’interès són les ruïnes de l’antic castell, l’església parroquial de sant Pere, i a migdia del poble l’ermita romànica de la Mare de Déu del Solà.

Tremp - Espluga de Serra (Foto: Ajuntament de Tremp)
Espluga de Serra
Mereix destacar-se l’església parroquial d’origen romànic consagrada a la figura de la Purificació. Com a llocs visitables cal fer esment també de l’antiga cova utilitzada com a refugi natural.

Tremp - Esplugafreda (Foto: Ajuntament de Tremp)
Esplugafreda
Hi ha dues esglésies: l’església parroquial de Sant Esteve on es destaca el campanar de torre quadrada, i l’església de Sant Cosme, troglodítica i en ruïnes que es troba als vessants de la muntanya del mateix nom.

Tremp - Fígols de la Conca (Foto: Ajuntament de Tremp)
Fígols de la Conca
Hi ha diversos llocs per visitar com l’església romànica de Sant Pere, la capella dedicada a la Mare de Déu de Montserrat i l’antiga capella romànica de Sant Joan Evangelista, ara en ruïnes.

Tremp - Gurp de la Conca (Foto: Ajuntament de Tremp)
Gurp de la Conca
Entre els seus llocs d’interès cal destacar l’església romànica de Sant Serni, coves diverses amb un gran atractiu espeleològic, diverses construccions subterrànies, la capella romànica de Sant Martí i l’església enrunada de Sant Miquel.

Tremp - Llastarri (Foto: Ajuntament de Tremp)
Llastarri
Entre els llocs més destacables de la població es troben l’església de Sant Hilari i l’antic castell, ara enrunat.

Tremp - Masos de Tamurcia (Foto: Ajuntament de Tremp)
Masos de Tamúrcia
Entre els llocs més entranyables i més bonics de cara al visitant es troba l’església de la Mare de Déu de les Neus

Tremp - Orrit (Foto: Ajuntament de Tremp)
Orrit
Enlairat en un turó a 851 m a la dreta del barranc d’Esplugafreda hi ha el poble actualment deshabitat d’Orrit.

Tremp - Palau de Noguera (Foto: Ajuntament de Tremp)
Palau de Noguera
Fou annexat al 1972 al municipi de Tremp. Tenia una extensió de 2,71 km2 i comprenia els pobles de Palau de Noguera i Puigcercós.

Tremp - Puigcercós (Foto: Ajuntament de Tremp)
Puigcercós
És si mes no curiós recordar que, celebra la seva festa major el mes de juny, coincidint amb la celebració de la revetlla de Sant Joan a tot Catalunya.

Tremp - Puigverd (Foto: Ajuntament de Tremp)
Puigverd
Entre els llocs més remarcables de la població ens trobem amb l’església parroquial de Santa Anna.

Tremp - Sant Adrià de la Conca (Foto: Ajuntament de Tremp)
Sant Adrià de la Conca
Cal visitar l’església de la població, consagrada a Sant Adrià i l’antiga ermita d’origen romànic dedicada a Sant Llorenç.

Tremp - Santa Engracia (Foto: Ajuntament de Tremp)
Santa Engracia
El poble es situa sobre una roca tallada verticalment en espadat que val la pena d’admirar, així com les petjades del Diable, l’antiga torre, l’església de Santa Engràcia i les restes de la capella de Sant Sebastià.

Tremp - Sapeira (Foto: Ajuntament de Tremp
Sapeira
Cal destacar com a llocs de més interès l’església de Santa Maria, d’origen romànic i modificada posteriorment i el seu campanar de torre quadrada

Tremp - Suterranya (Foto: Ajuntament de Tremp)
Suterranya
Suterranya fou annexat a Tremp el 1973. Forma un petit nucli compacte de cases aturonades entorn de l’església parroquial.

Tremp - Tendrui (Foto: Ajuntament de Tremp)
Tendrui
Són dignes de visitar les restes del castell de Tendrui i l’església romànica de Sant Esteve.

Tremp - Tercui (Foto: Ajuntament de Tremp)
Tercui
Entre els llocs més remarcables de la població es troben l’església parroquial de Sant Pere, d’estil romànic, i les restes de l’antic monestir de Santa Maria.

Tremp - Torogó (Foto: Ajuntament de Tremp)
Torogó
Com a lloc més destacable de la població per al visitant s’hi pot esmentar l’església, construcció d’origen romànic consagrada a Sant Climent.

Tremp - Torre de Tamúrcia (Foto: Ajuntament de Tremp)
Torre de Tamúrcia
El seus llocs d’interés més destacablessón l’església parroquial de Sant Josep amb torre quadrada, i la petita ermita de Sant Gervàs.

Tremp - Vilamitjana (Foto: Ajuntament de Tremp)
Vilamitjana
Antic municipi agregat a Tremp el 1972. Consta d’un nucli format per una trama de carrers irregulars adaptat al tossal, que culmina amb l’església parroquial de Santa Maria.

 
Població: Tremp

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web