AMIC - Risc de rebrot al teu municipi

Ca n'Urgell de l'Arboç ***

La façana principal de ca n'Urgell té dues parts: un cos de composició simètrica i un altre, continu però de menor amplada, amb una galeria a la planta primera. Un conjunt de cossos afegits intenten imitar l'ornamentació dels cossos originals. L’estucat dibuixa unes fines faixes horitzontals que decoren les façanes.
Arboç, L’ - Ca n'Urgell

Arboç, L’ - Ca n'Urgell
Arboç, L’ - Ca n'Urgell

La façana principal té dues parts: un cos de composició simètrica i un altre, continu però de menor amplada, amb una galeria a la planta primera. Un conjunt de cossos afegits intenten imitar l'ornamentació dels cossos originals. L’estucat dibuixa unes fines faixes horitzontals que decoren les façanes.
Arboç, L’ - Ca n'Urgell

A la planta baixa hi ha tres portalades d'arc de mig punt de gran alçada suportades per unes pilastres amb uns capitells correguts que fan d'imposta al llarg de la façana principal. Al primer pis hi ha, al cos de l'esquerra, tres portes balconeres amb els brancals decorats amb pilastres i la llinda amb motius geomètrics i tres balcons de llosa de pedra suportada per mènsules. Els balcons dels extrems tenen barana de ferro forjat, i el central té una barana de pedra calada decorada amb motius geomètrics i vegetals. A la dreta apareix una galeria coberta que presenta una gran obertura flanquejada per dues columnetes amb capitells corintis.
Arboç, L’ - Ca n'Urgell

L’edifici està rematat per un fris corregut decorat amb elements geomètrics i una cornisa suportada per mènsules. Per damunt una balustrada de pedra tanca el terrat. En aquest nivell apareix l’element més característic i destacable de l’edifici, una torre amb decoració eclèctica on predominen els elements arabitzants . Es tracta d'una torre de planta estrellada sobremuntada per una estructura circular, que combina arcs lobulats, arcs de ferradura i columnes corínties, que suporta una cúpula esfèrica decorada amb ceràmica vidriada.
Població: L'Arboç

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Arboç - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web