Plaça Major

D’aspecte simètric i unitari, arran d’una reforma efectuada el 1789 per les festes de proclamació del rei Carles IV, veiem la part que resta dels porxos construïts a partir de l’any 1401.


Cervera - Ajuntament

Sobresurt d’entre totes les construccions la Paeria de Cervera o Ajuntament . Segons mirem, la part esquerra, és obra de l’escultor Francesc Puig i la dreta, del segle XVIII, de Jaume Padró. Aquest edifici destaca per la seva simetria i decoració singular, present a l’escut de la ciutat i especialment als tres grups de mènsules de sota els balcons, que representen segons mirem d’esquerra a dreta, el primer un grup de personatges de la ciutat i del mercat, el segon els sentits corporals i el tercer un grup de personatges de la presó (situats a la part més nova de l’edifici destinada inicialment a presidi).

Cervera - Mensules Ajuntament
Cervera - Mensules Ajuntament

Cervera - Mensules Ajuntament
Cervera - Mensules Ajuntament


Cervera - Ajuntament

 

Curiositats

A l’interior de la Paeria es conserva el pou de gel (XVI-XVIII), la capella gòtica de santa Àgueda, el saló dels reis i el saló de sessions d’estil rococó amb mobiliari del claustre de professors de la Universitat de Cervera del segle XIX.  

Visita
Lliure i exterior
Població: Cervera

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Cervera - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web