Fòrum de Iulia Libica

El Fòrum d’Època d’August és clau per romanitzar el Pirineu i Llívia és la peça per connectar Gàl·lia amb Hispania. El Fòrum té unes característiques similars al d’Elna i és únic en el Pirineu, fet que mostra la importància de Llívia per la civilització romana.

Llívia - Fòrum de Iulia Libica llivia, forum, de, iulia, libica

El fòrum de Iulia Libica és un gran edifici d'època romana que es troba a la part vella  i més septentrional de Llívia (Cerdanya). La descoberta d'aquest conjunt arqueològic es va efectuar l'any 1997, en el decurs d'una campanya de prospecció i delimitació. Es tracta realment del fòrum de la ciutat romana de Iulia Libica, l'únic situat en un lloc tan elevat com un pas dels Pirineus. Va tenir funcions religioses, que es feien al temple, polítiques, que tenien lloc a la cúria i jurídico-administratives. Aquí residia el poder que regia el poble ceretà ja romanitzat i plenament integrat a les estructures polítiques, administratives i comercials del món romà.

Llívia - Fòrum de Iulia Libica
Llívia - Fòrum de Iulia Libica


L'existència d'un fòrum i un temple a Llívia és el reflex edilici i el reconeixement a la ciutat de la seva funció com centre aglutinador d'un extens territori i capital de l'administració imperial en el límit de les províncies Tarraconesa i Narbonesa, enmig d'un important nus de comunicacions, en ple Pirineu oriental.

Text: Ajuntament de Llívia
 

Població: Llívia

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Llívia - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web