Museus de Cadaqués

Pels que desitgin conèixer l’oferta cultural de Cadaqués es recomana visitar el Museu municipal de la vila, la Casa Museu de Salvador Dalí i l’Espai Cap de Creus.

 

MUSEU DE CADAQUÉS

El Museu de Cadaqués està dedicat als artistes i temàtiques pictòriques que han tingut o tenen relació amb la població i la seva història. S’ofereixen, al llarg de l’any, exposicions temporals diverses per tal que el visitant pugui conèixer de més a prop la cultura cadaquesenca.

Destaquen d’entre totes les exposicions, aquelles que es dediquen al geni empordanès Salvador Dalí i que tracten sobre la biografia del pintor i la seva obra. Les exposicions són tan diverses com la mateixa personalitat del geni i és precisament aquí on resideix l’èxit d’aquest museu que no deixa de sorprendre els seus visitants.

El Museu de Cadaqués disposa d’un important fons d’obres d’artistes que d’alguna manera han estat vinculats a Cadaqués ja sigui perquè s’hi han inspirat, hi han viscut, hi han treballat o hi tenen un amor especial. Així, en destaquen artistes com: Arranz Bravo, Salvador Dalí, Richard Hamilton, Ignacio Iturria, Eliseu Meifren, Josep Niebla, Carlos Pazos, Antoni Pitxot, Àngel Planells, Joan Josep Tharrats…

Adreça: C/Narcís Monturiol nº15
Tel/Fax: (972) 25.88.77 - museucadaques@gmail.com 
Exposició i horaris actuals
Museu tancat
*Els horaris varien en funció de l’any, l’exposició o la temporada.

Cadaqués - Museu de Cadaqués (Foto: www.visitcadaques.org)
Cadaqués - Museu de Cadaqués (Foto: www.visitcadaques.org)

CASA MUSEU SALVADOR DALÍ

L'actual Casa-Museu de Portlligat (Cadaqués) va ser l'única casa estable de Salvador Dalí, el lloc on va viure i treballar habitualment fins que el 1982, amb la mort de Gala, va fixar la seva residència al Castell de Púbol.

El 1930 Dalí es va instal·lar en una petita barraca de pescadors de Portlligat atret pel paisatge, la llum i l'aïllament del lloc. A partir d'aquesta construcció inicial, durant quaranta anys va anar creant casa seva. Tal com la definia ell mateix, era "com una veritable estructura biològica... A cada nou impuls de la nostra vida li corresponia una nova cèl·lula, una cambra".

Per visitar la Casa Museu del pintor cal reservar o bé per telèfon o correu electrònic i acordar un dia i una hora de visita.

Telèfon per reserves (+0034) 972 251 015
Correu electrònic: pllgrups@fundaciodali.org
Les visites s’organitzen amb grups reduïts i duren aproximadament 60 minuts.
Per més informació:
http://www.salvador-dali.org/museus/casa-salvador-dali-portlligat/info-practica/
*Important: un cop acordada la cita, els visitants hauran de recollir les entrades a la taquilla mitja hora abans de la visita, doncs en cas contrari perdran automàticament la reserva.

Cadaqués - Casa Museu Salvador Dalí (Foto: www.visitcadaques.org)
Cadaqués - Casa Museu Salvador Dalí (Foto: www.visitcadaques.org)

ESPAI CAP DE CREUS

Per cloure la visita cultural res millor que visitar l’Espai Cap de Creus que es troba situat a l’interior del far del Cap de Creus, que data de l’any 1853  i està considerat com el segon far més antic de Catalunya.

L'Espai Cap de Creus és un espai de divulgació científica que explica l’evolució geològica, vegetal i animal d’aquest entorn. 

La bellesa geològica del Cap de Creus fascina per la singularitat de formes que podem observar tant en les roques com a les plantes. A més, la forta tramuntana i el mar són els principals agents que han modelat aquesta zona. En definitiva, passejar pel Parc Natural del Cap de Creus és assistir a un espectacle de milions d'anys d’evolució, un espectacle que ningú es pot perdre.

Horaris
Obert de març a octubre
Març, abril i octubre: de dilluns a dissabte de 9h a 15h
01/05 - 22/06 i 12/09 - 30/09: cada dia de 10h a 15h
23/06 - 31/08: cada dia de 10h a 14h i de 15h a 19h
01/09 - 11/09: cada dia de 10h a 14h i de 15h a 18h

Cadaqués - Espai Cap de Creus (Foto: www.visitcadaques.org)
Cadaqués - Espai Cap de Creus (Foto: www.visitcadaques.org)


 

Centre informació 1

Població: Cadaqués

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cadaqués - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
FonTapa. Menja�t Gelida a tapes!
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web