Festes de Sant Blai, Festa Major d'Hivern de La Fatarella

Propera edició: 03/02/2022

El dia 3 de febrer és la festivitat de Sant Blai, patró de la Fatarella. En l'actualitat, però, les festes en honor seu es celebren el cap de setmana més proper a aquesta data.

La Festa Major d’Hivern comença el dissabte, de bon matí, amb el cant de l'Aurora. Després es resa el Rosari pels carrers del poble, amb acompanyament de música. Durant aquest dia es segueix la tradició de la figura dels majorals, que són les persones que s’encarreguen d’organitzar la diada, es ballen tortades -uns pastissos de dos o més pisos que per la seva forma recorden les mones de Pasqua-, es reparteix el pambeneit, es recull i es subhasta llenya en honor del sant, i es recorren els carrers del poble a toc de banda amb "la plega", que recull els diners que es destinen a la festa. 

La Fatarella - Festes de Sant Blai (Foto: Ajuntament de La Fatarella)
La Fatarella - Festes de Sant Blai (Foto: Ajuntament de La Fatarella)


L'endemà, diumenge, és la festa dels fadrins, els nois i noies que compleixen divuit anys. Al matí es fa la cercavila dels joves pels carrers del poble, acompanyats de la música. Al migdia té lloc l'ofici religiós, on també es reparteix pambeneit. Tot seguit, s’organitza la corrida de rucs, en la qual els guanyadors es reparteixen els premis de la llança, un conjunt de galls, conills, gallines i cebes. Per acabar, a la tarda, es torna a ballar la jota a la plaça.

Santa Àgueda, el dia 5 de febrer, és la diada de les dones. Al matí, són les noies les que fan la cercavila, acompanyades de la música. A la tarda es fa la dansada a la plaça, amb el dret de les xiques d'escollir parella per a ballar la jota.

 

Centre informacio 1

Població: La Fatarella

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
La Fatarella - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web