AMIC - Risc de rebrot al teu municipi

Casa Torrents o ca la Buresa de Manresa ***

Manresa - Casa Torrents o ca la Buresa


Situada a la plaça de Fius i Palà és un edifici construït entre 1906 i 1913 per Ignasi Oms i Ponsa. Està estructurat en planta baixa i quatre nivells, amb dos torreons circulars als angles, un de les quals està culminat amb una cúpula cònica, amb decoració ceràmica en forma d’escames.

Manresa - Casa Torrents o ca la Buresa
Manresa - Casa Torrents o ca la Buresa

La façana és carreuada i presenta una alternança de formes i llindes, especialment decorades les corresponents a les portes dels balcons volats. Aquest conjunt arquitectònic està plantejat a partir d’una alternança i complementació entre la simetria i la sobrietat presents a la façana -un cos central presidit per un relleu del Sagrat Cor i dues ales laterals- i la decoració particular d’alguns dels seus elements -llindes esglaonades a les galeries, cornisa en forma d’escaquer, forja de les baranes...-. Son significatives les dues tribunes -una al cos central de la façana i l’altra al torreó lateral-, amb una rica decoració amb finestrals amb arcs lobulats de cortina que conserven a la part superior uns vitralls i els capitells de les columnes amb decoració floral; a la part superior d’ambdues tribunes una barana de pedra decorada remata el conjunt. Al darrer pis, a mena de porxo, s’alternen les finestres amb esgrafiats florals.

Manresa - Casa Torrents o ca la Buresa
Manresa - Casa Torrents o ca la Buresa

 

Curiositats
Cal mencionar també el quiosc proper, conegut com de l’Arpa, que corrobora l’aire modernista que transmet la casa Torrents i que contrasta amb la remodelació molt contemporània de la resta de la plaça.
Visita
Exterior i lliure

Diputació

Població: Manresa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Manresa - Ajuntament
On Menjar a Manresa (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web