Castell de Llívia ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º


Llívia i el seu turó han estat sempre un punt clau de control de tot el territori cerdà. Han estat habitats des d’època prehistòrica i en temps romans. Durant l’Edat Mitjana, el Castell de Llívia ens dóna la clau per entendre com es comença a forjar Catalunya, essent capital del Comtat de Cerdanya i residència d’alguns dels seus comtes. És durant el segle XIII que es construeix el nou castell que, durant els segles XIV i XV, serà escenari de molts enfrontaments . El Castell de Llívia  fou arrasat el 1479. Un cop Lluís XI destrueix el castell, Llívia es converteix en una simple vila reial. Malgrat tot, és un moment de certa prosperitat.

Des del mes de maig de 2013, les restes del Castell de Llívia són visitables. Entre la intervenció arqueològica i les obres de restauració i remodelació del monument van passar 19 anys. Ara, des de fa més de tres anys, les restes són obertes al públic. La recuperació de l'espai es va centrar en la conservació del conjunt que havia estat excavat aquests anys. I per fer-lo visitable, es va adequar un camí per accedir-hi, es va habilitar unes passarel·les de fusta, s'hi van fer petits miradors i es va netejar el fossar. 

Llívia - Castell (Foto: Ajuntament de Llívia)
Llívia - Castell (Foto: Ajuntament de Llívia)

Actualment, s’està intervenint en la muralla exterior. L'acció desenvolupada en aquests exercicis ha estat molt productiva ja que les restes dels murs de la defensa exterior d'aquesta fortificació són fàcilment visibles des del poble estant. 

El castell es caracteritza per ser un recinte sobirà o senyorial format, aparentment, per una torre mestra -torre de l’homenatge)-rectangular amb quatre torretes circulars -una a cada vèrtex- i un clos o recinte jussà -on hi havia la població-, que el tanca. A l'interior del primer, hi havia una cisterna coberta amb volta de canó, que encara es conserva. La muralla estava reforçada per torres rectangulars als llenços i de circulars atalussades, als angles.

Text: Ajuntament de Llívia

Població: Llívia

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Llívia - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web