| ||||||
El Mercat de l’olla i la caldera dedicat a la cuina d'aigua termal
| ||||||
| ||||||
El Mercat va néixer fa nou anys sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal. El Mercat és una homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors catalans. Tot plegat sota l’ambient festiu i familiar d’una fira que ofereix parades de productes gastronòmics i productes artesans i activitats i taller familiars com la de convertir-se en un petit xef de cuina amb l'elaboració de diferents receptes culinàries. A tot plegat s’afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya. | ||||||
| ||||||
Durant el mercat també podreu participar en els tallers familiars o assaborir altres grans plats de la cuina a través de les activitats anomenades “tastaolletes”. Ho podreu assaborir tot plegat i alhora passejar per les 100 parades que s’instal·laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el mercat. Aquí trobareu una demostració d’artesania i oficis antics relacionats amb la terrissa, la cistelleria i la cuina. I parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons... En el recorregut, podreu afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en el Fem bullir l'olla i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona. | ||||||
| ||||||
«Se'ns en va l'olla!!» La creació d'un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s'oferirà a les seves cartes del 17 al 25 de març. Cada restaurant proposarà un plat singular creat en el context del Mercat de l'Olla i la caldera i en aquest entorn gastronòmic que homenatja la cuina de proximitat i de qualitat amb una evident picada d'ull al fet termal. A les cartes dels restaurants es podran degustar plats com les mandonguilles de cérvol fetes a casa, guisades amb ceps, figues seques i xips de moniato, guisat de cua de bou amb olives negres, sopa de farigola de la muntanya del Farell, costella de porc al forn sobre un llit de patata i poma, pernilets de pollastre amb favetes i carxofes, fricandó vegà, jarret de vedella amb poma i fruits secs i peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya, entre altres. | ||||||
| ||||||
Les parades del Mercat de l'olla i la caldera El Mercat tindrà un total de 100 parades, que es distribuiran a través d’un circuit de carrers del nucli antic de la vila: places de l'Església, Can Rius i carrers del Forn, Delger, Roma i Pont. Les parades que trobarem a la fira oferiran productes de tot tipus:
| ||||||
| ||||||
PROGRAMA 2022 |