Festa Major de Cunit

Propera edició: 08/07/2023 a 09/07/2023
Cunit - Festa Major


Sant Cristòfor és el patró de Cunit i al sant està dedicat l’altar major de la seva església parroquial. Concerts, xocolatada, sardanes, ball de festa major, pregó...i el tradicional castell de focs artificials són actes destacats de la Festa Major. I com arreu, en el decurs de la festa, hom pot beneir els cotxes ja que recordem que Sant Cristòfor és també el patró dels automobilistes.

La festa de Sant Cristòfor a Occident es celebra el 25 de juliol i a Orient el 9 de maig. La tradició a la península és honorat el 10 de juliol (d’acord amb la tradició mossàrab) per deixar lliure la festivitat de Sant Jaume Apòstol.

Com a detall curiós d’aquest sant, cal recordar que l’any 1969 el papa Pau VI va ordenar revisar el calendari litúrgic per tal de suprimir els sants dels quals no es tinguessin proves de la seva existència. Juntament amb Sant Jordi de Capadòcia, patró d’Anglaterra i altres sants, va dictaminar la eliminació de Sant Cristòfor del santoral, tot i que va mantenir el dret de la seva representació iconogràfica i la seva veneració per raons històriques.

Per a més informació i programació (enllaç)

 

Centre informacio 1

Centre informacio 2

Població: Cunit

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cunit - Ajuntament
On Menjar a Cunit
On dormir a Cunit
Cunit - Agenda Cultural
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Festival Instants de Celler Carol Vallès
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web