Batalla Monumental. Vota per les muralles de Cervera

Residència Sant Josep de Mataró

L'origen de l'asil és degut a una disposició del Capità General del Principat, l'any 1836, manant a totes les poblacions recollir tots els ancians i pobres i donar-los alberg. L’edifici confronta amb l'antiga Beneficència i l'antic convent de Carmelites, ara parròquia de Sant Josep, formant part d’un espai únic de beneficència que es destinà a la ciutat a principis de segle XX.

Mataró - Residència Sant Josep

L'edifici, construït el 1912, és d'estil modernista. Cal destacar les finestretes superiors i la tribuna de l'entrada, que li donen una certa similitud amb l'edifici  de la Beneficència de Puig i Cadafalch. Malgrat tot, la concepció de l'estructura de la casa respon a una línia molt més racional, funcional i institucionalitzada.
Mataró - Residència Sant Josep
Mataró - Residència Sant Josep

Els esgrafiats foren dissenyats i realitzats per l'artista Pares de Mataró a principis de 1988 amb motiu de les obres de reforma de l'interior i exterior de l'edifici. Ocupen aproximadament 600 m de dibuix. Dels quatre projectes que va presentar (modernista  moderat, modernista florit, noucentista i un de simple) l’arquitecte Martí Coll es va decantar pel modernista florit.
Mataró - Residència Sant Josep
Mataró - Residència Sant Josep
Mataró - Residència Sant Josep

Els motius són bàsicament flors i ones del mar, que es poden apreciar a les sanefes que volten l'edifici. A la façana de ponent destaca l'escut de Catalunya i la vara de Sant Josep, ja que la beneficència encara depèn de la parròquia. 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Mataró - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web