Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
Vinyols i els Arcs - VE DE VI, Festa del Vi 2023

Cal Jan de la Plaça de Catalunya a Molins de Rei

360 graus ok

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º


Molins de Rei - Cal Jan de la Plaça
Molins de Rei - Cal Jan de la Plaça

L’edifici adjacent a l’Ajuntament, popularment conegut com cal Jan de la Plaça, va ser remodelat durant les dues primeres dècades del segle XX. Se’n desconeix la data exacta i l’autor del projecte. La façana neogòtica, especialment decorada, presenta uns treballs de forja de decoració floral molt treballats i nombrosos detalls que conviden a una mirada pausada.

A la planta baixa, a banda i banda de l’entrada del comerç, hi ha uns aplics de pedra treballada que mostren dos micos: un, amb un pergamí i l’altre, amb un instrument musical. No són dues mènsules que sostinguin columnes; semblen més aviat el coronament d’antics trencaaigües avui desapareguts. La porta d’entrada a l’escala, emmarcada amb motllures a la part superior, també té decoracions de trencaaigües i un forjat a la reixa d’entrada. A la primera planta, la balconada principal, amb la gran obertura del finestral, presenta dues columnetes primes amb capitells de gran delicadesa i un dintell decorat amb un guardapols escalonat que arrenca de petites mènsules.

A la segona planta, dos balcons que formen un punt rodó amb llosanes arrodonides i una finestra central cegada, totes amb arcs conopials, embelleixen especialment el conjunt. Com a coronament final, hi ha una cornisa motllurada i merlets pròpiament gotitzants, decorats amb pilastres prominents embellides per un delicat fullam treballat en pedra.

Molins de Rei - Cal Jan de la Plaça
Molins de Rei - Cal Jan de la Plaça


Text: Ajuntament de Molins de Rei.
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Molins de Rei - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Festival Instants de Celler Carol Vallès
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web