La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024

Can Badia al carrer Pintor Carbonell de Molins de Rei

Molins de Rei - Can Badia
Molins de Rei - Can Badia


Habitatge familiar i seu de la constructora del mestre d’obres Josep Badia Rubí, de la qual va encarregar-se personalment a partir de l’any 1916, quan residia al carrer Biel. A la façana principal hi destaca l’ús d’obra vista en els escalats que emmarquen portes, finestres i els sòcols a nivell de vorera, els detalls ceràmics de l’entrada i el fris superior i relleus decoratius de la cornisa amb voladís. Badia va deixar en aquest edifici una clara mostra del seu estil arquitectònic, caracteritzat pel seguiment d’una bona tradició constructiva, l’aplicació de tècniques artesanals catalanes i clares influències del modernisme. Aquest estil el trobem també en el programa decoratiu de l’interior –mobiliari, forja i ceràmica– i en la façana posterior, sobre la qual sabem, per imatges de l’època, que s’obria a la via amb un porxo columnat coronat amb una terrassa on hi havia el gran anunci esgrafiat a la part superior –“Contractista d’obres”– i que va ser totalment remodelada en l’ampliació dels volts de 1950.

Josep Badia va tenir una formació autodidacta i va cursar estudis tècnics sense arribar a esdevenir arquitecte. Com a mestre d’obres i constructor local, va ser el projectista de moltes de les cases de Molins de Rei, ja que es té constància documental de la realització de com a mínim nou projectes entre 1912 i 1921, i la probable atribució d’alguns altres. Admirador fervent de Gaudí i del modernisme de l’època, va ser un dels principals impulsors d’aquest moviment a escala local, alhora que li imprimí un marcat caràcter popular.

Molins de Rei - Can Badia
Molins de Rei - Can Badia
Molins de Rei - Can Badia


Text: Ajuntament de Molins de Rei

 

Curiositats
L’any 1902, aquest carrer va rebre aquest nom en homenatge al reconegut pintor Miquel Carbonell Selva (1854-1896), que va néixer i viure a Molins de Rei, molts dels paratges, costums i persones del qual va immortalitzar en la seva obra. El seu llegat, de notable valor artístic, consta, a banda de la producció pictòrica, de poemes i escrits literaris que l’han fet mereixedor de diferents premis, reconeixements, exposicions i publicacions. El Museu Nacional d’Art de Catalunya té en propietat cinc obres seves.
 
Població: Molins de Rei

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Molins de Rei - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web