La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024

Joventut Catòlica de Molins de Rei

Molins de Rei - Joventut Catòlica
Molins de Rei - Joventut Catòlica

“Aquesta associació es va fundar el 1879, amb el suport de la Parròquia, com a esplai de joventut i ampliació de l’«escola dominical de nens». Entre les activitats culturals que promovien s’organitzaven representacions teatrals, però també es creà el grup coral Orfeó Pàtria. El primer local social de l’entitat estava ubicat en una casa del carrer de Sant Miquel, però l’any 1921 es construí aquest nou edifici i l’associació es convertí ràpidament en un referent de la vida cultural de la vila. Als anys cinquanta es va remodelar la sala i es van eliminar les llotges laterals pròpies de les construccions dels anys vint. En el decurs dels anys, l’entitat s’ha anat adaptant als temps, però mantenint sempre l’essència i la raó de ser de l’entitat.

L’edifici s’estructura en dues naus rectangulars de diferent dimensió. La més reduïda repeteix a escala la mateixa pauta ornamental de la gran, que correspon a la façana principal.

Per a la construcció de l’edifici s’emprà la maçoneria travada amb filades de maó, però la senzillesa del material troba el contrapunt en el tractament monumental dels frontis de les façanes, on el dinamisme de la potent línia corba personalitza la construcció i li dóna alçària, mentre amaga la coberta a dues aigües.”

Text: Ajuntament de Molins de Rei
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Molins de Rei - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web