Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Estació de ferrocarril de Molins de Rei

“La línia de ferrocarril Barcelona-Molins de Rei es va posar en servei el 1854. Per a la vila, va ser de gran transcendència que el ferrocarril arribés a Molins de Rei, ja que convertí la vila en un centre de comunicacions que beneficià el transport de viatgers, la indústria, el comerç i, sobretot, l’agricultura durant els anys en què s’exportava la fruita cap a Europa.

L’edifici de l’estació del ferrocarril es va alçar i s’adaptà al desnivell que presenta el terreny, circumstància que li aporta alçada i monumentalitat. L’edifici, dins el llenguatge de l’estil neoclàssic, està format per tres cossos,  entre els quals destaca el cos central, on hi ha el portal d’accés que centra la construcció, amb un porxo acabat amb un timpà i un tram d’escales que es projecta cap a la plaça. Els cossos laterals, coronats per un fris de barana, donen a la construcció un sentit de simetria.”

Molins de Rei - Estació de ferrocarril
Molins de Rei - Estació de ferrocarril
Molins de Rei - Estació de ferrocarril

Molins de Rei - Estació de ferrocarril
Molins de Rei - Estació de ferrocarril

Davant de l'estació de hi ha una escultura de l'artista Àngels Freixanet. El ferro i una antiga travessa de via són els protagonistes d’aquesta obre de l’any 2008.

Text: Ajuntament de Molins de Rei
 


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web