Tossa Font de Llum

Propera edició: 17/04/2020 a 16/05/2020

Tossa de Mar presenta “Tossa Font de Llum”, un innovador espectacle lumínic a les muralles

Es tracta d’una projecció que reviu la història i l’origen de la vila a través d'un mapping amb espectaculars efectes de llum i so a les muralles Tossa Font de Llum, història i encant a les antigues muralles

Tossa de Mar - Tossa Font de Llum (Foto: Oficina de Turisme de Tossa de Mar)
Tossa de Mar - Tossa Font de Llum (Foto: Oficina de Turisme de Tossa de Mar)


Tossa Font de Llum és una innovadora proposta visual projectada a les muralles de Tossa de Mar, una de les poblacions més emblemàtiques de la Costa Brava. Basada en la llegenda local del llibre "El llibre de Tossa", de Josep de Palau, la representació mostra la història del municipi a través de diferents temàtiques. El projecte podrà contemplar-se des de la platja i el passeig de Tossa de Mar mitjançant la composició d'un mapping i espectaculars efectes de llum i so a les imponents muralles que protegeixen la zona amb més encant de Tossa de Mar.

La iniciativa serà projectada durant els mesos d'abril i maig a diferents sessions en cap de setmana, amb temàtiques diferents. Cada nit es realitzaran 2 sessions en 5 idiomes (català, castellà, francès, anglès i alemany). Durant la narrativa de la primera part de l'espectacle s'explicarà en veu en off la llegenda del llibre de Josep de Palau, que explica que el Senyor va aconseguir la perfecció amb Tossa de Mar.

Tossa de Mar - Tossa Font de Llum (Foto: Oficina de Turisme de Tossa de Mar)
Tossa de Mar - Tossa Font de Llum (Foto: Oficina de Turisme de Tossa de Mar)


Es detallaran conceptes com la formació del paisatge, els primers poblats i la construcció de les muralles que donen espectacle al projecte. En aquest espai es narra la història de la formació del municipi emmurallat, que donarà pas a les 3 temàtiques de la segona part, iniciades sempre amb aquesta estructura base.

Tossa Font de Llum


Dates: 

19, 20 i 21 d'abril a les 21.00 h (català, anglès i alemany) i 22.00 h (castellà i francès)
Temàtica segona part: Vila Marinera

3 i 4 de maig a les 21.30 h (català, anglès i alemany) i 22.30 h (castellà i francès)
Temàtica segona part: Flor de Mar

17 i 18 de maig a les 21.30 h (català, anglès i alemany) i 22.30 h (castellà i francès)
Temàtica segona part: Indians

Concurs de Mapping Tossa de Mar 2019
Durant les sessions tindrà lloc el 1r Concurs Nacional de Mapping de Tossa de Mar, amb 2 categories de participació, general i educativa, adreçat a totes les escoles de disseny d'Espanya. Està compost de 2 parts: els projectes que estan dissenyats expressament per a Tossa de Mar i aquells que no es tractin d'originals, sinó d’adaptacions del format de les muralles, i que no tenen relació amb el municipi, però que són de prou qualitat per a projectar.

La tècnica de l'espectacle
El vídeo mapping és una tècnica de projecció que permet transformar gairebé qualsevol superfície en una pantalla de vídeo. Mitjançant una programació especialitzada, un objecte o espai es pot convertir en una pantalla dinàmica 3D. Es tracta d'una de les tècniques més versàtils de projecció, ja que permet incloure dimensions addicionals com la creació d'il·lusions òptiques o la generació de la sensació de moviment.

 

 

Centre informacio 1

Població: Tossa de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Tossa de Mar - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web