Balneari de la Font Vella de Sant Hilari Sacalm ***

L’origen del Balneari de la Font Vella està en l’anomenada Villa Josefina o Torre dels Bojos, denominada així per la poca coneixença que la gent del poble tenia de la gent que allà hi vivia, i eren vistos com persones estranyes. Es tracta d’un edifici de grans dimensions, de planta quadrangular, quatre pisos i golfes. Coberta en teula àrab i ràfec amb modillons de fusta.

Sant Hilari Sacalm - Balneari de la Font Vella
Sant Hilari Sacalm - Balneari de la Font Vella
Sant Hilari Sacalm - Balneari de la Font Vella

A la façana principal, l'entrada està flanquejada per dues columnes d'estil jònic que sustenten un balcó que sobresurt amb una barana d'enreixat treballat. A cada costat de la porta hi ha dues finestres geminades. La resta d'obertures de l'edifici són en forma rectangular, amb guardapols, impostes i coronaments amb forma conopial decorats amb baix relleus, excepte els ulls de bou que hi ha a la part superior de l'edifici. L'edifici té a les cantonades cadenes careneres realitzades en guix. Originalment fou concebut com un centre de germanes religioses. Al llarg dels anys, l'aspecte de l'edifici va anar canviant i s'hi feren ampliacions, d'acord amb les necessitats de cada moment.
Sant Hilari Sacalm - Balneari de la Font Vella
Sant Hilari Sacalm - Balneari de la Font Vella
Sant Hilari Sacalm - Balneari de la Font Vella

El 2008 s’inaugurà, una vegada reconvertit l’espai i amb una inversió de més de 3 milions d’euros, el primer balneari Font Vella de l'Estat espanyol, gestionat pel grup Termes Orion. El complex consta de tres edificis: la vil·la Josefina, habitatge centenari que havia servit de lloc de retirament de monges i que té sis habitacions, un pavelló on hi ha tots els tractaments termals i l'hotel de 26 habitacions. La façana de color rosat original ara és de color blau elèctric, mantenint la imatge corporativa Font Vella.

L'Hotel Balneari té la particularitat que tots els tractaments es fan amb aigua Font Vella, que també ha cedit el nom de l'empresa per batejar l'establiment.


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Hilari Sacalm - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web