Grec Festival a Barcelona

Propera edició: 28/06/2023 a 06/08/2023

Grec Festival

Després del projecte artístic que, durant cinc anys, ens ha permès donar la volta al món, ara volem "tornar al born”, o el que és el mateix, a una Barcelona que estimem, una ciutat creativa i orgullosa d’ella mateixa. En un món on la por torna a ser present, apostem per recuperar l’esperit de joc de la ciutat dels anys vuitanta, sentir i ser conscients de les coses que compartim i que ens van fer grans, per ser capaços d’imaginar un futur il·lusionant. De fet, què és la cultura sinó un conjunt de coneixements i projectes compartits?

Per això en la programació d’enguany hi ha territoris pròxims i coneguts: la dansa holandesa, el teatre alemany, el musical anglès, el fado portuguès, els cantautors catalans, l’univers de Fellini, la chanson francesa, però també allunyats en el temps i revisats des d’una mirada actual: textos del segle d’or espanyol, d’Ibsen, de Shakespeare, de Molière i de Safo, al costat de música de Mahler o Mozart. Temes per reflexionar, com la democràcia, el medi ambient, el racisme, els feixismes, les identitats sexuals, la tecnologia o els problemes fronterers a Europa, i temes que ens fan profundament humans, com la poesia, el riure, la il·lusió, la confiança o l’amor. També hi ha una molt àmplia representació de les arts vives a Barcelona, creacions de gèneres que es barregen; una fotografia del que és la ciutat avui.

Diversos espectacles ens fan adonar que vivim en un món connectat, som on som i tot ens afecta, des de les arrels de la nostra cultura mediterrània que parteix, en el passat, del partenó d’Atenes, fins a l’accident recent de Germanwings, la gestió de la pandèmia o l’obediència cega al poder; som una torre de Babel, però tenim a l’abast la bellesa en el cant de l’escolania de Montserrat o els paisatges del delta de l’Ebre. Som a Europa però ens enriquim amb la veu i la mirada d’artistes de tots els continents. L’art fa això, ens ajuda i fa més àmplia la nostra mirada al món.

Tota aquesta diversitat forma part de la natura humana, i amb això hem de construir el nostre paradís possible. Us hem preparat un festival sobretot per gaudir, i invocant Elpis, l’esperit de l’esperança (la que es va quedar dins la capsa de Pandora); l’única cosa que us demanem és curiositat.

Que torni el faune de les nits d’estiu i que comenci el Grec!


PER A MÉS INFORMACIÓ (ENLLAÇ)

 

 

Població: Barcelona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cardona - Festa de la Sal 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web