Grec Festival de Barcelona

Propera edició: 26/06/2024 a 04/08/2024

Barcelona - Grec Festival

Com a les improvisacions de jazz, a tothom li cal, per poder anar construint el seu solo, escoltar amb atenció el ritme marcat pel conjunt. Aquesta imatge la descriu la filòsofa i escriptora Eulàlia Bosch, quan afirma que el singular neix del plural. Una observació que ens va com l’anell al dit per explicar el Grec d’enguany, que girarà entorn de la idea de col·lectivitat, de com la consciència de grup subratlla i enriqueix les qualitats individuals. El programa aposta per la creació de sinergies entre diverses disciplines escèniques amb una presència destacada del circ i de les agrupacions corals, de cors amb múltiples propostes on es barregen veus diferents. De fet, la paraula cor en català ja té alhora un significat plural i un de singular.

A diferència dels anys anteriors no parlarem de continents sinó de connexions creades en l’àmbit global, d’humanitat. Tindrem una àmplia programació internacional per parlar del món d’avui, d’un present que ens obliga a compartir una preocupació constant per la conservació de la natura, la veu de les dones, les conseqüències de les guerres, la importància de donar la paraula a les persones en risc d’exclusió o la presència creixent de la intel·ligència artificial. Tot i això, aquest serà un Grec alegre, visual, ple d’impactes, emocions i sorpreses, que sentireu de manera especial en el projecte que hem construït entorn d’espais singulars on el lloc marca fortament la proposta escènica.

Per tots aquests motius, enguany veurem espectacles d’artistes que, compromesos amb els seus projectes, assenyalen el futur creatiu de les arts escèniques. També és un festival pensat per estimular el teixit local amb moltes iniciatives a favor de la creació, sense perdre de vista que el futur l’hem d’imaginar, per força, col·lectivament. Perquè com deia Virgínia Woolf a la seva novel·la Les ones: “Patim terriblement en convertir-nos en individus separats”.


PER A MÉS INFORMACIÓ (ENLLAÇ)

 

 

Població: Barcelona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web