Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Nucli antic d'Espinelves ***

Espinelves - Nucli antic
Espinelves - Nucli antic

Malgrat que els orígens d’Espinelves s’endinsen a l’alta edat mitjana (segle IX), quan els primitius termes parroquials estaven adscrits o assignats a un dels grans termes dels castells  i el d’Espinelves estava adscrit al territori del castell de Sant Llorenç i després, al de Meda, només en resta la seva distribució dels seus carrerons i places a l’entorn de l’església dels segles XI-XII.
Espinelves - Nucli antic
Espinelves - Nucli antic
Espinelves - Nucli antic

Els abusos comesos pels efectius borbònics (700 soldats) a Arbúcies van motivar que el 14 de gener de 1714 sometents d’Espinelves i d’altres poblacions de l’entorn fessin una emboscada al destacament,  provocant que uns cinc-cents soldats borbònics fossin capturats, mentre que la resta, malferits, van retrocedir fins a Hostalric. Com a represàlia per aquests fets, el 30 de març, un destacament borbònic es va dirigir a Espinelves i el comandament va ordenar que els soldats entressin a sang i foc i la vila va ser saquejada i incendiada.
Espinelves - Nucli antic
Espinelves - Nucli antic
Espinelves - Nucli antic

Arrel d’aquest fets moltes cases s’hagueren de refer, un dels principals motius que les seves edificacions tinguin un aspecte modern, a la qual cosa s’hi ha sumat la continuada renovació dels edificis juntament amb la construcció de nous habitatges per a estiueig


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Espinelves - Ajuntament
On Menjar a Espinelves (Restaurants)
On Dormir a Espinelves (Hotels - Pensions - Allotjaments)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web