Mirador i església de Santa Bàrbara de Vidrà ***

El mirador de santa Bàrbara de l’Arborètum de Vidrà és sobre el càmping, accessible a peu pla per un camí ben condicionat. Poc abans d’arribar al mirador ja podem veure algunes espècies senyalitzades: alzina, boix, faig o arç blanc.

Vidrà - Mirador i església de Santa Bàrbara
Vidrà - Mirador i església de Santa Bàrbara

Des del mirador podem albirar entre llevant i ponent tots els cims que defineixen el perímetre sud del terme. De l’emblemàtic Puigsacalm a l’est fins a Bellmunt a l’oest, el Tall del Forat Micó al sud per on transcorre el riu Ges que desaigua al riu Ter a l’alçada de Torelló. Enfront tenim la serra de Curull, coberta de fagedes a la vessant que més es veu i més al sud coberta de roures i alzines, en la part més solejada que porta a la Plana.
Vidrà - Mirador i església de Santa Bàrbara
Vidrà - Mirador i església de Santa Bàrbara
Vidrà - Mirador i església de Santa Bàrbara

La capella de Santa Bàrbara va ser construïda al segle XVIII per la família del Cavaller de Vidrà. Es tracta d’una petita capella de planta quadrada i teulada a dues vessants, bastida emprant pedra recoberta parcialment amb argamassa . Té la porta d'accés al sud i l'altar al nord, amb una petita finestra a ponent. Al llindar de la porta hi trobem un pedra treballada amb formes de torre, símbol de la santa. Damunt de l' esmentada llinda hi ha una petita finestra rodona

El seu interior, que s’hi accedeix a través de tres esglaons de pedra, és encalcinat amb policromia d'escàs valor artístic. El paviment és de cairons, i en ells s'hi conserva una petita imatge de Santa Bàrbara.

  

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Vidrà - Ajuntament
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web