Ve´nat de Ciuret

El veïnat o poble disseminat de Ciuret, situat a 6 km. de Vidrà i a 1155 m. d’alçada està format per uns pocs masos i l’església de Santa Llúcia. Es troba al sud de Santa Magdalena de Cambrils, a la capçalera del riu Ges.

VidrÓ - Ve´nat de Ciuret
VidrÓ - Ve´nat de Ciuret
VidrÓ - Ve´nat de Ciuret

D’entre els masos en citem dos per la seva relació històrica: Mas Quintana (segle XVI) era la casa principal fins que es va construir Cal Pubill (1689), que va passar a ser la casa senyorial i Mas Quintana, per la seva part, es va convertir a partir de llavors en l’habitatge dels masovers. Altres masos que trobem en aquest llogaret són la Casa de Baix, Can Font o el Moreu.
VidrÓ - Ve´nat de Ciuret
VidrÓ - Ve´nat de Ciuret
VidrÓ - Ve´nat de Ciuret

L’església, Santa Llúcia de Ciuret, és un temple barroc construït vers l’any 1754 per desig dels feligresos de l’entorn per disposar d’un lloc de culte més proper que el de Santa Margarida de Cabagés on havien d’acudir fins llavors. El 1772 fou ampliat, modificant-se les capelles i la rectoria. Finalment, el 1868 substituí com a parròquia a Santa Margarida de Cabagés i posteriorment passà a ser sufragània de la parroquial de Vidrà.
VidrÓ - Ve´nat de Ciuret
VidrÓ - Ve´nat de Ciuret
VidrÓ - Ve´nat de Ciuret

Es tracta d’una església de planta rectangular, de nau única, amb capelles obertes en els laterals. La nau central es troba coberta amb falsa volta de maó, que surt dels murs mitjançant una cornisa, típica de l'època. Exteriorment la coberta és a base d'una encavallada de fusta i teula àrab. Coincidint amb la nau central, la façana es remata amb un campanar d'època posterior, que per la seva tipologia podria ser de mitjans del segle XIX.

 


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
VidrÓ - Ajuntament
Santa Fe del PenedŔs - Cava Forns Raventˇs
Moja - Cavas Hill
Diputaciˇ de Lleida - Ara Lleida Diputaciˇ de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputaciˇ de Barcelona Diputaciˇ de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputaciˇ de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputaciˇ de Tarragona - Terres de l┤Ebre amic, mitjans d┤informaciˇ i comunicaciˇ OJD 
festacatalunya Ě Tel. 938046359
Contactar Ě crŔdits Ě avÝs legal Ě Mapa Web