Fira del Fredeluc i la Botifarra a Santa Eulàlia de Riuprimer

Propera edició: 21/11/2021
Amb la intenció de donar a conèixer, posar en valor i promocionar el producte local de Santa Eulàlia de Riuprimer, així com el comerç de proximitat del municipi, des de l’Ajuntament, amb la col·laboració i l’ajuda dels comerços (botigues de queviures, obradors, bars, restaurants i establiments de turisme rural) s’han engegat un seguit d’iniciatives que han d’ajudar a assolir aquests objectius.

Santa Eulàlia de Riuprimer - Fira del Fredeluc i la Botifarra


Entre aquestes iniciatives en destaca la recuperació de la Fira del Fredeluc, convertida, a partir d’ara, en la Fira del Fredeluc i la Botifarra.

La segona edició d’aquesta fira se celebrarà el proper diumenge 17 de novembre, des de les 8:00 del matí i fins a les 15:00 de la tarda, i comptarà amb activitats per a totes les edats. Des de la sortida boletaire a primera hora del matí i fins al tast de tapes elaborades pels comerços i restauradors de Santa Eulàlia amb el fredeluc i la botifarra com a protagonistes, la jornada comptarà també amb una xerrada d’en Marc Casabosch, jocs i tallers infantils o les parades de productes de proximitat, entre d’altres.

Durant la fira, el reconegut cuiner i presentador del programa “Cuina per a solters” de TV3, Isma Prados, presentarà en primícia la marca col·lectiva “Botifarra de Riuprimer”, un projecte impulsat pels dos obradors del municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

La marca “Botifarra de Riuprimer” es concep com un distintiu que garanteix la qualitat i originalitat d’un dels productes més preuats de Santa Eulàlia de Riuprimer: la botifarra de Riuprimer. Una botifarra elaborada artesanalment pels petits obradors d’origen familiar del municipi amb una llarga tradició, amb ingredients de primeríssima qualitat i que compta amb una característica molt pròpia: la seva elaboració a metres i la seva venda a pams.

Amb la seva promoció es contribuirà al desenvolupament de l’economia local i al manteniment dels comerços de proximitat del poble. La campanya de difusió, que es durà a terme ben aviat, ha d’ajudar a donar a conèixer, més enllà del municipi, l’excel·lència i originalitat d’un producte que és el resultat de l’esforç i la dedicació dels petits obradors de Santa Eulàlia, mantenint la tradició en la seva elaboració i la qualitat que fa anys els identifica.

Data:    Diumenge, 17 de novembre del 2019
Hora:    de 8’00 a 15’00
Lloc:    Plaça de la Vila – 1 d’Octubre, c. Major i carrers adjacents


PROGRAMA

8’00h.   Trobada de boletaires i xerrada informativa “Collir bolets i respectar el bosc”. A càrrec d’en Frede “Bosquerol”

8’00h a 10’00h Tastet de botifarra de Santa Eulàlia

8’30h a 11’00h Sortida boletaire guiats per en Tamayo i en Marc Casabosch

9’30h    Mostra de productes locals, demostracions artesanes, amb parades i activitats per a la canalla. Exposició a càrrec de la Societat Catalana de Micologia

11’00h  Arribada dels boletaires i exposició dels bolets trobats

11’30h  Xerrada a càrrec d’en Marc Casabosch

12’30h  Presentació de la marca de qualitat “Botifarra de Riuprimer” amb el cuiner i presentador convidat Isma Prados. Inici del tast de tapes i vins

15’00h  Fi de festa. Dinar de Botifarra i Fredeluc als restaurants del municipi


 

Centre informacio 1

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Santa Eulàlia de Riuprimer - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
FonTapa. Menja�t Gelida a tapes!
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web