Sant Llorenç de Vilardell a Sant Celoni

Sant Celoni - Sant Llorenç de Vilardell

L'església de Sant Llorenç de Vilardell surt ja esmentada des del 1041, encara que l’edifici actual  respon a l’edifici romànic que es va construir entre els segles XII-XIII, amb afegits del XV-XVI. Des del segle XV era sufragània de Sant Esteve d’Olzinelles. La cornisa de la dreta, a la part de migjorn, al costat del cementiri, probablement formava part de la primitiva portada romànica (segle XII-XIII) així com la part baixa de l’edifici.

Sant Celoni - Sant Llorenç de Vilardell

L’edifici consta d'una sola nau de planta rectangular dividida en tres trams i presbiteri, coberta amb volta de canó una mica apuntada i bastant irregular. Entre el segon i tercer tram hi ha un gran arc faixó de mig punt. Davant la façana s’obre un ampli porxo, que es recolza sobre tres matxons, amb coberta de teula àrab. A la façana trobem la portada arquitravada de pedra sense decoració i al damunt una fornícula amb una petita imatge moderna de Sant Llorenç. Al capcer de la façana hi ha un campanar d'espadanya amb dos buits per a les campanes.

Sant Celoni - Sant Llorenç de Vilardell
Sant Celoni - Sant Llorenç de Vilardell

Diverses esquerdes que amenaçaven la seva integritat impulsaren la seva restauració per part de l’Ajuntament, culminant tot el procés el febrer de 2010. 

Sant Celoni - Sant Llorenç de Vilardell

A l’interior conserva una pila baptismal senzilla, vuitavada, del segle XVI.

  

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Celoni - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web