AMIC - Risc de rebrot al teu municipi

Capella de Sant Ramon del Masjoan

La capella de Sant Ramon del Masjoan es troba estretament relacionada amb el mas, documentat ja al segle XIV (1337) com a una de les possessions del monestir de Sant Llorenç del Munt tant pel que respecta a les seves terres com a les seves persones. Als fogatges del segle XVI consta com a pertanyent a un tal Esteve Tanyedes anomenat Masjoan.

Espinelves - Capella de Sant Ramon del Masjoan
Espinelves - Capella de Sant Ramon del Masjoan

La capella possiblement es va bastir al segle XVIII, aprofitant una reforma i ampliació del mas, com ho indicaria la data de 1776 que hi ha inscrita al portal. Es tracta d’una capella d'una sola nau, rectangular, coberta a dues, sense absis a la capçalera. La façana presenta una portalada d'arc escarser, de pedra picada. Al damunt hi ha un òcul datat al segle XX quan s’obrí aprofitant una altra reforma sobre l’edifici.
Espinelves - Capella de Sant Ramon del Masjoan
Espinelves - Capella de Sant Ramon del Masjoan

El capcer és coronat per un campanaret d'espadanya  d’un sol ull amb un petit òcul. Els murs són de pedra basta sense picar. A l’interior presideix l’altar una fornícula amb la imatge de sant Ramon, amb una pintura de la Immaculada damunt. Conserva restes pintures parietals al presbiteri. 

Diputació

Població: Espinelves

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Espinelves - Ajuntament
On Menjar a Espinelves (Restaurants)
On Dormir a Espinelves (Hotels - Pensions - Allotjaments)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web