Rutes a peu i en BTT a Solsona

L’entorn de Solsona, anomenat el Vinyet, conserva el mosaic antic de boscos, camps, cases de pagès i parets de pedra. El conjunt d’itineraris proposat, de baixa dificultat tant per fer a peu com en bicicleta i aptes per a tota la família, són rutes saludables que ens permetran descobrir racons i paratges singulars.

Les rutes són senyalitzades i bidireccionals, es pot triar el sentit que es desitgi i es pot fer el recorregut combinant part de les rutes, per adaptar-se a les exigències de mobilitat de cadascú. Cada ruta té una fitxa amb les dades bàsiques de dificultat i de salut. A la ruta de la Mare de la Font trobem diverses fonts pel camí; és un espai perfecte per fer-hi un berenar familiar i jugar-hi amb els petits, i en el seu pas pel parc de la Mina disposem d’un espai per a fer exercicis de tonificació, psicomotrius, etc., a més de poder seguir l’itinerari botànic.

És important de respectar el medi, conservar l’entorn natural, utilitzar les papereres per a les deixalles i escollir les rutes ombrívoles quan faci més calor.

Solsona - Rutes a peu i en BTT
Solsona - Rutes a peu i en BTT
Solsona - Rutes a peu i en BTT


MAPA RUTES A PEU

RUTES A PEU

La Volta al Vinyet
Temps:  4h 10 min
Distància: 17 km

Torrent Ribalta
Temps: 55 min
Distància: 3,8 km

Mare de la Font - Castellvell
Temps: 1h 20 min
Distància:4,9 km

Sant Bartomeu
Temps: 1h 45 min
Distància:6,5 km

Sant Esteve d'Olius
Temps:1h 10 min
Distància:5 km

Basses de Brics - Alsina - Miracle
Temps: 2h
Distància: 7,6 km

Pont de l'Afrau
Temps: 2h
Distància: 7,7 km

Torre de Riner
Temps: 2h 25 min
Distància: 10 km


MAPA RUTES EN BTT

RUTES BTT


Parc de la Mare de la Font
El parc de la Mare de la font és una àrea d’interès social, una zona concorreguda per la ciutadania.

En aquesta zona hi ha un punt d’informació que permet identificar els espais naturals protegits i els llocs d’interès que us recomanem visitar. A més, podreu observar diferents espècies vegetals a través de la senyalització d’un itinerari botànic a la font de la Mina.


Itinerari botànic
La descoberta botànica a la font de la Mina és una activitat lúdica d’interès natural, ja que l’indret alberga una gran diversitat vegetal i animal. Durant l’itinerari observareu diverses espècies de bosc de ribera autòctones, de plantes al·lòctones i d’espècies no pròpiament de ribera, com el roure o la pinassa. En aquest ambient hi viuen animals com el tòtil, el pica-soques, el pit-roig, la merla, l’eriçó o el teixó, entre d’altres.

Us recomanem passejar per aquest itinerari d’uns 600 mperquè pugueu conèixer algunes plantes del nostre patrimoni natural i així valorar-lo, estimar-lo i respectar-lo.

 

Centre informació 1

Població: Solsona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Solsona - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web