Ara Lleida Estiu 2020

Castell Palau de Torrebesses

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º

 

El castell palau de Torrebesses (actualment de propietat privada), és un edifici que amaga una història mil·lenària. El castell va ser construït pels àrabs de la taifa de Lleida, amb funcions de vigilància i també per a la protecció dels camperols que conreaven les terres del terme contra els atacs dels cristians.

Torrebesses - Castell Palau
Torrebesses - Castell Palau

Envoltat de murs d'aparell ciclopi a la base, sembla anterior a la dominació sarraïna; manté una bona part de la construcció romànica i gòtica (voltes de mig punt, arcs ogivals, finestrals gòtico-renaixentistes), mentre que la façana, datada el 1730, és d'un barroc ja tardà. La façana nord del castell té una amplada de 15 metres, amb dues portes d’entrada: una antiga, que es l’antiga porta de la fortificació àrab, i l’ altra ,que es moderna, es fa servir avui per entrar a l’ edifici. La façana nord del castell fou volada amb explosius com a càstig durant la Guerra dels Segadors o la de Successió. A la segona planta hi ha la capella barroca de la Concepció, l'antic oratori dels cartoixans.
Torrebesses - Castell Palau
Torrebesses - Castell Palau

Aquest gran casal, construït amb pedra encoixinada i amb un important nombre de cambres, s’ha destinat a usos molt variats. Han estat molts els usos que s’han donat al castell després de la desamortització de 1835 que va posar fi al domini del monestir. Així, ha estat llogat a diverses persones, mestres i alcaldes; va ser l’escola i posteriorment hospital durant la Guerra Civil.
Torrebesses - Castell Palau
Torrebesses - Castell Palau

Text: www.torrebesses.cat

 


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Torrebesses - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web