|
Torna el Saló de Vins Naturals organitzat per l’associació PVN (Asociación de Productores de Vinos Naturales) a Barcelona Els dies 9 i 10 de febrer de 2025 es celebrarà una nova edició d’un dels salons de vins naturals pioners del sector vitivinícola L’espai sociocultural Nau Bostik, a La Sagrera, acollirà de nou aquest esdeveniment organitzat per la Asociación de Productores de Vinos Naturales (PVN), amb la participació de més de 50 cellers 100% naturals, que us donaran a conèixer el seu projecte vinícola fruit del treball de preservació del seu territori, l’estima al seu paisatge i la personalitat de cadascun d’ells. Trobareu viticultors i viticultores amb diferents identitats, zones geogràfiques, pobles, varietats de raïm i elaboracions del vi sota una mateixa mirada: “el vi natural és vi fet amb raïm natural, sense afegir ni treure res a aquest raïm, el resultat és un reflex fidel de la terra de la qual neix el vi.” T'esperem un any més per a tastar, conèixer, debatre i compartir bons moments i, per descomptat, bons vins! El Saló estarà obert el diumenge 9 de febrer i el dilluns 10 de febrer de 10 a 18 h.
Entrades: Diumenge 15€ (vàlida per a tots dos dies si el 2n dia portes la polsera d’accés posada i la copa que us donem el diumenge). Dilluns 5€.
I ENCARA MÉS! El món del vi tenia pocs altaveus crítics en una època en què no existien les xarxes socials. Tot girava al voltant de les puntuacions Parker, els vins d’autor, l’opulència i l’star-system de la figura de l’enòleg. Es movien diners i prestigi parapetats darrera una suposada defensa del terroir. Jonathan Nossiter, amb la seva mirada crítica i descarnada, va generar amb Mondovino un debat sobre l’homogeneïtzació dels sabors del vi i l’impacte de les grans corporacions a les pràctiques vitivinícoles i enològiques. El seu objectiu es va centrar en la figura d’un enòleg, flying winemaker, molt respectat i reconegut mundialment. El documental va revolucionar els pilars del vi, donant una empenta molt necessària als viticultors artesans i a les elaboracions naturals que si defensaven un paisatge real dins la ampolla. Va donar visibilitat a un moviment que feia anys que reivindicava el seu lloc i la seva realitat, el moviment del vi natural. Des de llavors, el moviment ha passat de ser una subcultura marginal a un fenomen global que ha transformat la manera com entenem i consumim el vi. Des de la PVN volem aprofitar aquest aniversari per donar visibilitat i veu a aquells que han format part d’aquesta història, i que donaran la seva opinió sobre com va influir el documental en el seu moment i els canvis produïts en aquests darrers 20 anys.
|