Platja de la Fosca de Palamós ***

Destaca en aquesta ampla platja d’uns 500 metres de longitud per 40 metres d’amplada la gran roca negra semisumergida que es troba aproximadament a la seva meitat. Es tracta de la Roca Fosca, un promontori que supera els 7 metres d’alçada. És una platja de pendent poc pronunciat d’entrada a l’aigua, de fons sorrenc, trobant-se les roques de forma disseminada i fonamentalment al voltant de la Roca Fosca.

L’urbanisme en aquesta platja d’aigües transparents que contrasten amb la negror de les seves roques no ha estat excessivament invasiu, conservant aquell encant que les famílies de la zona ja gaudien dècades enrere.

Visita Virtual


PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º


Palamós - Platja de la Fosca
Palamós - Platja de la Fosca

Palamós - Platja de la Fosca
Palamós - Platja de la Fosca

Palamós - Platja de la Fosca
Palamós - Platja de la Fosca

Palamós - Platja de la Fosca - Casa Vilahur
Palamós - Platja de la Fosca


 

Curiositats

Llegenda
La Platja de la Fosca de Palamós, deu el seu nom a la gran roca negra que la divideix en dues parts, la sorra de la Fosca i la de Sant Esteve de la Fosca. El seu origen s’envolta de llegenda.

La llegenda diu que la deessa grega Pirene va arribar a aquesta platja fugint de Gerió, el monstre de tres caps que la pretenia. La deessa, buscant on amagar-se, va triar aquest lloc, on es va instal·lar amb els seus servents. Aquí va ordenar aixecar el seu palau, molt a prop de la punta de Sant Esteve de Palamós, entre el mar i la terra, un lloc on confiava que el seu estimat Heracles sabria trobar-la.

A prop hi havia un castell, el senyor del qual, descobrint la bellesa i dolçor de Pirene, la va omplir de regals i peticions per conquerir-la. Però després del rebuig continuat de la deessa, una nit es va tornar boja i va ordenar cremar el palau i posar fi a la seva vida.

El palau es va reduir a cendres i les pedres de les seves ruïnes van anar desapareixent per l’erosió del mar i els vents, però hi va haver una roca tossuda i dura, enfosquida pel foc, que va resistir totes les inclemències meteorològiques i va perdurar com a testimoni d'aquella terrible nit. Encara avui la podem veure al mateix lloc, és la roca fosca que dóna nom a la platja, la Fosca.

Població: Palamós

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Palamós - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web