La Garriga - Corpus 2024

Església de Sant Pere de Calella de Palafrugell

Sant Pere Pescador de Calella va ser l'obra benèfica més important de la criolla Dorotea de Chopitea Villata a Palafrugell, nascuda a Xile i casada amb un veí de Palafrugell. A partit de 1887 fou una de les persones benefactores que van patrocinar les obres de l’església en uns terrenys cedir per Narcís Codina Torró, la rectoria i fins tot el sou pel capellà de 60 pessetes al mes –llegant al bisbat de Girona un total de 22.500 ptes per aquesta finalitat-. A la façana una placa recorda dates importants d’aquest edifici: “Constructa 1898. Ampliata 1945”.

Palafrugell - Església de Sant Pere de Calella
Palafrugell - Església de Sant Pere de Calella

És un edifici simple i auster, d’una única nau amb tres capelles laterals, i baptisteri, culminada per un absis poligonal; el campanar és de planta quadrangular i amb finestres de mig punt.  A l’interior de l’absis destaca la decoració amb pintures de Raimon Roca: a la volta, Crist triomfant, amb àngels i sants –a la volta- i la pesca miraculosa i la donació de les claus a Pere, ambdues en el paisatge de la costa de Calella –als murs- .

Palafrugell - Església de Sant Pere de Calella
Palafrugell - Església de Sant Pere de Calella

També en les capelles més pròximes a l’entrada cal observar dos olis obra d’Antoni Utrillo que es representen al peregrí Sant Jaume i Sant Jordi –patró de Catalunya, amb Montserrat al fons-.


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Palafrugell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web