Torrefarrera - Street Art Festival 2024

Torre del mas Sureda o can Tupí a Palafrugell

 

Torre de defensa d’una masia que ha estat enderrocada i substituïda pler un edifici modern, a mena de palau “neorenaixentista”.

Palafrugell - Torre del mas Sureda o can Tupí
Palafrugell - Torre del mas Sureda o can Tupí

La torre del mas Sureda o can Tupí és l’única part de l’antic mas que ha estat respectada i restaurada. És cilíndrica amb coronament de merlets de perfil esglaonat o a tot volt. Té espitlleres rectangulars, conserva les cartel·les d’un matacà, una finestra i la porta -de llinda sobre mènsules- enlairada, que comunicava per un pont, amb el primitiu casal, desaparegut; gàrgoles de pedra a la part inferior i algunes obertures practicades tardanament. A l’interior posseeix voltes semiesfèriques.Text extret del Pla Especial de Protecció i Intervenció en el Patrimoni Històric de Palafrugell (PEPIPH)
  

Curiositats

 

La finca és propietat de Marquès de Camps, que aixecà el “palau” actual al costat de la torre, en substitució de la masia, els anys 1970.

Carandell diu: "con su torre del siglo XVI llamada "dels moros", la cual en su época estaba completamente separada de la casa, como era regla general, y tenía el acceso por una ventana mediante una pasarela eventual".
 

Població: Palafrugell

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Palafrugell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web