Radical May, festival online del llibre radical

Propera edició: 01/05/2020 a 31/05/2020

Literal impulsa el Radical May, una iniciativa online per transformar el món

El món s’ha vist sacsejat per una pandèmia que ha fet tremolar els fonaments de la societat capitalista. En aquests moments d’incertesa és més necessari que mai posar-nos a pensar i a discutir sobre les idees que propiciaran la transformació profunda que necessiten les nostres societats.

El món del llibre, i en especial les editorials de pensament crític, està vivint un moment molt dur a nivell internacional a causa del tancament de les llibreries. Davant d’aquesta situació, una sèrie d’editorials radicals de tot el món juntament amb LITERAL, la fira d’idees i llibres radicals, ens hem proposat tirar endavant un festival online del llibre radical que iniciarà el proper 1 de maig, diada internacional de la classe treballadora, i s’allargarà tot el mes.

El festival literari comptarà amb una programació variada de taules rodones, xerrades i debats al voltant de les idees que transformaran el món que ve. Les activitats es portaran a terme en la majoria de franges horàries i diversos idiomes. D’aquesta manera, en un moment d’incertesa, aquesta iniciativa pretén situar el pensament crític en el pal de paller de les respostes que totes i tots necessitem durant el confinament.

Així, autores i autors de renom internacional i nacional seran les protagonistes d’aquest maig radical. El tret de sortida del festival el donarà la conversa que Susan Ferguson i Tithi Bhattacharya tindran sobre “La vida, el capitalisme i la pandèmia: idees feministes sobre el treball de les dones”. El mateix dia 1 de maig, Noam Chomsky i Erik Loomis reflexionaran sobre la “Resistència obrera a la crisi del capitalisme”. Mark BrayWu MingSarah Jaffe o Costas Lapavitsas seran alguns dels autors que també reflexionaran durant el Radical May.

El projecte vol sumar durant aquest maig iniciatives d’arreu del món en les principals llengües del planeta. A través del manifest, que es pot trobar a la web de la iniciativa, ja s’hi han sumat projectes d’Estats Units, Regne Unit, Canadà, Indonèsia, Catalunya, l’Estat Espanyol, Amèrica Llatina, França i Itàlia, entre altres. Verso books, Bellaterra edicions, Haymarket, Pluto press, Tigre de Paper edicions, Feminist Press, PM press, AK press o Momo editore son algunes de les editorials participants.

Radical May tindrà com a espai de trobada i difusió la pàgina web de la fira Literal. Així, radicalmay.literalbcn.cat serà, alhora, agenda i repositori de les activitats que es programaran de l’1 al 31 de maig arreu del món i que es podran seguir gratuïtament per internet.

PER A MÉS INFORMACIÓ


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web