Les oliveres han format part, des de fa segles, del paisatge del nostre territori. L’oli d’oliva verge extra és un dels productes gastronòmics més apreciats de la dieta mediterrània i cada cultura té la seva manera de produir-lo i menjar-lo. Et suggerim dues maneres de comprovar els beneficis de l’oli d’oliva i de gaudir de la bellesa d’aquests paisatges.
A Can Solivera, els seus propietaris, una família holandesa enamorada del paisatge de l’Empordà, expliquen com elaboren els seus olis d’oliva arbequina fresca i tots els productes per a la cura de la pell fets artesanalment a la seva finca a partir d’aquest ingredient.
El Trull Alenyà, amb una història bicentenaria de producció d’oli d'oliva extra verge, obre les portes a tots aquells curiosos que vulguin conèixer el sistema tradicional de premsat de les olives en moles de pedra i en fred per obtenir un oli d’oliva amb les diferents varietats autòctones -argudell i arbequina- de màxima qualitat.
Apunteu-vos a les seves visites guiades i a fer un tast!
Més informació i visites:
https://visitempordanet.com/ca/descobreix-mon-oli-oliva.html
|