Retaule del Roser a la Doma de la Garriga ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º

 

El retaule renaixentista del Roser consta de sòcol, predel·la, primer pis, àtic i un petit coronament decoratiu. El retaule combina escenes pintades a l’oli sobre taula amb escultures volumètriques en fornícules acabades amb petxines renaixentistes amb unes rosetes decoratives als laterals. El sòcol està decorat amb marbrejats, sobre d'ell la predel·la presenta tres pintures sobre taula, al primer pis hi ha tres fornícules amb talles exemptes, l'àtic conté una taula central i dues de superfície triangular als extrems que s'adapten a la forma arrodonida del coronament de l'àtic.

Els carrers del retaule estan separats per columnes i pilastres. Les columnes presenten capitells d'ordre dòric, amb fust tornejat i decorat amb estries i grans fulles que envolten el fust. Les pilastres estan decorades amb motius vegetals. Els pisos se separen mitjançant un entaulament amb cornises, decorat amb els elements renaixentistes de copes, garlandes, cornucòpies... Als punts on s'entrecreuen els entaulaments i les columnes, les cornises estan decorades amb caps de querubins.

A la predel·la, d’esquerra a dreta,  trobem tres taules pintades amb Sant Eloi i Santa Bàrbara, la Pietat o Verge dels Dolors i els Sants Metges Cosme i Damià. Al primer pis al centre l’escultura de la Verge del Roser amb rosari a la ma, flanquejada per Sant Antoni Abat i Santa Caterina de Siena. Mentre els laterals de les fornícules dels sants estan decorats amb formes vegetals, la fornícula central de la Verge està decorada amb grups de perles units entre sí per rosetes, significant el misteris del Rosari. Ocupa l’àtic una taula pintada amb el Calvari, flaquejada per l’escena de l’Anunciació de l’arcàngel Gabriel A Maria, dividida en dues parts.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
La Garriga - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web