Retaule de Sant Esteve a la Doma de la Garriga ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º

 

El retaule dedicat a Sant Esteve protomàrtir, patró de la població, datat a l’entorn d’entre 1492 i 1500, possiblement va ser pintat per el taller de Jaume Huguet amb la col·laboració de la família Vergós, un dels tàndems més notables de la pintura catalana de finals del gòtic.

El retaule el composen vuit taules pintades a l’oli sobre fusta. A la part baixa o banc trobem a l’esquerra Sant Pere i a la dreta Sant Pau. Al retaule pròpiament dit, distribuït en tres carrers, flaquejats per pilastres acabades en pinacle, trobem: al carrer central hi ha l’Exaltació de Sant Esteve i al damunt el Calvari ocupant l’àtic del retaule; al carrer lateral esquerre la Lapidació de Sant Esteve i damunt la Suplantació de Sant Esteve nounat pel diable; i al carrer lateral dret la Inventio o Descobriment del cos de Sant Esteve i damunt el Discurs de Sant Esteve davant el sanedrí.

Totes les escenes presenten un dosser a la part superior, essent el de les escenes del segon pis de pinacles. Tot el retaule es troba envoltat per un guardapols, en el laterals del qual hi ha quatre representacions de sants i/o profetes.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
La Garriga - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web