La Granadella - Setmana Santa 2024
Sant Hilari Sacalm - Setmana Santa 2024

Església de la Sagrada Família d'Igualada ***

Igualada - Església de la Sagrada Família


La parròquia de la Sagrada Família d'Igualada es constituí l’any 1954 i es va instal·lar originalment a l’església de l’antic convent de monges carmelites de santa Teresa. L’actual temple, estilísticament englobat dintre de l’anomenada escola de Barcelona, es construí entre 1965, quan es va beneir la primera pedra i 1969, seguint el segon projecte presentat pels arquitectes Josep M. Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay, que dirigí les obres. Segons aquest projecte l’edifici estava pensat com una suma d’elements, que no era res més que una estratègia per construir-lo per etapes.

Igualada - Església de la Sagrada Família


El temple consta bàsicament de cinc blocs: la nau principal, les naus laterals, l’altar del Santíssim i la sagristia, units per una torre que fa de campanar i aporta la simbologia a tot el conjunt. Les unitats que formen el conjunt estan cobertes a quatre vessants, amb uralita, amb una claraboia en forma de llanternó. Interiorment aquestes cobertes reposen en una estructura metàl·lica que permet uns espais amplis lliures d’obstacles. L’element constructiu emprat és el maó vist. Això, sumat a la manca de revestiments dóna com a resultat una construcció molt austera, que té també el seu equivalent en l’ornamentació interior. Així, l’altar major únicament té adossades a la paret tres escultures, obra de Mainé, que representen la Sagrada Família.

Igualada - Església de la Sagrada Família

Igualada - Església de la Sagrada Família
Igualada - Església de la Sagrada Família
Igualada - Església de la Sagrada Família

Igualada - Església de la Sagrada Família
Igualada - Església de la Sagrada Família


 
Curiositats

Oriol Bohigas (1915) i Josep Martorell (1925) van fundar l’any 1951 l’estudi MBM Arquitectes, al qual s’hi va incorporar el 1962, David Mackay (1933). Oriol Capdevila i Francesc Gual s’hi han incorporat l’any 2000. En el decurs dels darrers 45 anys han portat a terme més de 500 projectes d’arquitectura, urbanisme i disseny, sent per exemple els màxims responsables de la Vila Olímpica i del Port Olímpic de Barcelona 92.

En ocasió del quarantè aniversari es van efectuar unes obres d’ampliació, incorporant una nau lateral, autoritzades pels arquitectes creadors. El dissabte dia 17 de desembre de 1994 fou organitzada una col·lecta especial a la plaça de l’Ajuntament en benefici de l’ampliació del temple, amb l’intent de batre el rècord Guinness de recollida de monedes de cinc pessetes col·locades en superfície plana. El rècord d’Espanya vigent fins aleshores el tenien a Montilla (Córdoba) amb 262 metres quadrats, equivalent a 591.873 duros. El nou rècord s’aconseguí a Igualada: hom aconseguí cobrir de monedes més de 281’225 metres quadrats del sòl de la plaça, superant en 9 metres el rècord i obtenint un total de 3.438.370 pessetes.

 
Població: Igualada

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Igualada - Ajuntament
On Menjar a Igualada (Restaurants)
Allotjaments a Igualada
Agenda Cultural Igualada
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web