Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
Musiquem Lleida 2022

Cal Boyer de Dalt o la Isabela d'Igualada ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º

Igualada - Cal Boyer de Dalt o la Isabela


Cal Boyer de Dalt, propietat d’Ignasi Boyer, ocupava des de l’any 1868 part d’una de les illes de cases dissenyades pel pla Cabot, malgrat que a la reixa de la part alta de la porta s’hi llegia la data de 1891, segurament corresponent a una reforma. Responia a l’estructura de les anomenades fàbriques de pisos d’influència manxesteriana constituïdes per plantes rectangulars superposades, amb il·luminació procedent de grans finestrals i estructura recolzada en columnes de ferro colat.

Igualada - Cal Boyer de Dalt o la Isabela
Igualada - Cal Boyer de Dalt o la Isabela


Del conjunt en destaca la xemeneia destinada a l’expulsió de fums procedents de la combustió que generava el vapor necessari per a obtenir la força motriu que, a través d’embarrats, feia funcionar els telers. La manca de mecanització i l’expansió de la indústria del gènere de punt enfront dels teixits marcà el declivi d’aquest centre fabril. El 1929 la fàbrica Vda. d’Ignasi Boyer tenia únicament 5 telers sense jacquard, mentre que la fàbrica d’Ignasi Font en tenia 109 amb jacquard i 318 sense. A mitjan segle XX les seves instal·lacions albergaren la raó social Textil Isabela, SA, que li valgué el renom popular d’Isabela amb què es coneixia l’edifici. Més tard albergà els tallers mecànics Perelló i la fàbrica de mitjons Camping, fins que deixà de funcionar com a centre fabril.

Després d’uns anys d’abandó l’any 2004 s’inaugurava la recuperació d’aquest espai portada a terme pel Grup Marcè (Finques Rambles) com a edifici d’habitatges tipus loft, creant un espai comercial interior que comunica el carrer de Santa Caterina i el carrer de Sebastià Artés amb prolongació fins a l’avinguda Balmes, unint així dos dels eixos comercials de la Igualada actual.

Igualada - Cal Boyer de Dalt o la Isabela


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Igualada - Ajuntament
On Menjar a Igualada (Restaurants)
Allotjaments a Igualada
Agenda Cultural Igualada
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web