Safareig de Vallbona d'Anoia

"L'actual safareig públic ocupa l'espai tradicionalment dedicat a una de les fonts de Vallbona que proporcionava aigua abans de l'arribada de l'aigua corrent.
En documentació d'inicis de la dècada de 1960 es diu que era "Lavadero y Fuente, desde tiempos inmemoriales". Aquesta font era
coneguda com a "Font Vella". Així ho testimonien les afrontacions de Cal Rita, propietat de Pere Viñas, recollides al registre d'hipoteques i datades el 6 d'abril de 1857 on es parla que limita amb "un callejón que conduce a la Fuente Vieja y Nueva". En documentació d'aquella mateixa època es parla de "calle de la Fuente". La font i el safareig estaven a tocar de Cal Mata, casa que feia cantonada amb el carrer Major.
La font pública fou objecte d'importants inversions a inicis del segle XX. El 1913 es va començar a parlar de la millora de les fonts públiques i el gener de 1914 ja es van donar per finalitzades. L'any 1932 el safareig fou sotmès a una important reforma com evidència la documentació de l'inventari de béns de titularitat municipal d'inicis de la dècada de 1960. Aquests espai fou urbanitzat a inicis del segle XXI".

Text: Núria Cabañas. Mapa del Patrimoni de Vallbona d'Anoia. Oficina del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.
 

Diputació

Població: Vallbona d'Anoia

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web