Cal Simon de Vallbona d'Anoia

Aquesta casa, amb façana al carrer Nou i al carrer Major, es coneix com cal Simon ja que va ser constriïda per Simó Sabaté Lafarga. Fou un edifici destinat al lleure ja que comptava amb sala de ball i teatre, a més de la seva sala de cafè. Hi ha autors que parlen fins i tot que tenia servei de fonda. Als anys quaranta del segle XX la bar fou traslladat i va perdre la seva funció inicial.

La façana del carrer Major correspon a la modificació de l'edifici efectuada als anys quaranta; va perdre el seu caràcter modernista que si ha matingut en canvi la façana del carrer Nou. Destaca el mur de tancament del patí amb perfil ondulat i unes pilastres culminades amb unes interessants decoracions a partir de quatre óculs als quatre vents, tapats amb uns plats de ceràmica blanca incrustats a l'inrevès. També conserva el seu caràcter incial la magnífica galeria envitrallada del primer pis. 

Diputació

Població: Vallbona d'Anoia

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web