Petits pobles plens d’encants al nord de la Conca de Barberà: Savallà del Comtat, Conesa, les Piles i Blancafort

Savallà del Comtat. 
És un d’aquells pobles que conserva el regust a tot allò que és de debò, la seva gent, els seus carrers, el silenci de les matinades i la tranquil·litat d’arribar a casa amb el treball ben fet. És un poble on encara es pot gaudir de l’olor a terra mullada després de caure un bon xàfec, de sentir els rossinyols en caure el Sol després d’una llarga jornada de calor o de sentir l’espetegar de la llenya a l’entorn d’una bona llar de foc en aquelles nits fredes d’hivern, però també és un poble obert a la comunicació i al progrés, implicat en una gestió moderna del camp i de la ramaderia. 
(+ info)
Savallà del Comtat - Església de l'Assumpta de Segura
Savallà del Comtat - Nucli antic de Savallà
Savallà del Comtat - Castell-Palau de Savallà


Conesa. 
El nucli antic de Conesa ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Carrers estrets, voltes, regust d’antigor, bon veïnatge, antigues pedres solcades pel pas del temps...això és la visita tranquil·la per la població, perquè Conesa s’ha de visitar així, amb serenor, mirant les façanes i els petits detalls. (+ info)
Conesa - Creu de terme
Conesa - Església parroquial de Santa Maria
Conesa - Nucli antic


Les Piles.
És un nucli harmònic, ben cuidat i amb un regust d’antigor ben entesa, de respecte i solemnitat al mateix temps. Antigues arcades solcades pel vent i pel pas del temps, ens obren les seves portes tot recordant un passat certament gloriós. I no ens podem perdre la visita a Biure de Gaià, aixoplugat sota l’antic castell, el poble i la seva fesomia, certifiquen l’origen del nom, bone vivere , “lloc on s’hi està bé, on es viu bé”. (+ info)
Les Piles - Poble de Biure de Gaià
Les Piles - Santa Maria de Guialmons
Les Piles - Nucli antic de Guialmons


Blancafort. 
La plaça Vella era el centre neuràlgic de la vila de Blancafort des del segle XIII, quan és ja documentada la seva existència. Hi donaven tots els carrers de la vila i els vilatans s’aixoplugaven sota les antigues arcades que encara avui en dia es conserven. Al segle XVII es basteix la plaça Nova, que passa a ser el centre de la població. (+ info)
Blancafort - Església parroquial de Santa Magdalena
Blancafort - Nucli antic - Cal Virgili o cal Militar
Blancafort - Nucli antic - Plaça Vella


Vols gaudir de més experiències per Catalunya


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web