Itinerari pel casc urbà, cases de pagesia i dels primers turistes de Cunit

Ruta pel centre de Cunit

Cunit - Església de Sant Cristòfol
Cunit - Església de Sant Cristòfol

Cunit - Hostal la Diligència
Cunit - Hostal la Diligència
Cunit - Hostal la Diligència
Cunit - Hostal la Diligència


Breu itinerari pel centre del casc antic que comença a la Plaça Catalunya i passa per davant de diversos bens patrimonials del municipi que ens mostren el llegat i l’empremta que les diferents èpoques i dites històriques han deixat a Cunit.

DESCRIPCIÓ:
A la Plaça Catalunya trobem l’església de Sant Cristòfol, única parròquia de Cunit erigida al S.XVIII sobre l’antiga església romànica de la que es conserven els absis, reconvertits en sagristia. Davant mateix troben l’hostal La Diligència, erigida al 1515 i antiga casa de postes de la ruta de les diligències de Barcelona a Tarragona. Baixem pel C/ Joan XXIII per a trobar la casa pairal “El Castell”, corresponent a l’antic Castell de Cunit que ha estat totalment transformat i no guarda cap record del seu passat medieval. A l’altre part de la riera hi ha “Cal Fabes”, casa de pagès, típica de poble, que encara conserva l’hort al darrera de la casa. Continuem pel C/ de l’Estació on, a mà esquerra, ens queda la “Masia de la Font” avui dia deshabitada i coneguda con a centre de contraban de tabac que tenia lloc en aquesta àrea després de la Guerra Civil. Arribem a l’estació de la Renfe, inaugurada el 16 d’abril de 1982. Abans només hi havia un baixador. Passant pel pas sota la via i anant en direcció a la platja, es troba el final de l’Avinguda de la Font, ubicació del búnquer que es va construir arran de la Guerra Civil per a la defensa de les costes catalanes davant un hipotètic desembarcament de les tropes franquistes. Constava d’un niu de metralladora del que avui dia no es conserva cap vestigi. El recorregut finalitza a l’oficina de turisme situada al C/Francesc Macià, 3.

Sortida: Plaça Catalunya
Longitud: 1.040 m
Temps total: 60 min

Cunit - El Castell
Cunit - El Castell
Cunit - El Castell
Cunit - El Castell

Cunit - Cal Fabes
Cunit - Cal Fabes


 

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cunit - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web