Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Castell de Queralt a Bellprat ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º

Visita Virtual

I DES D'UNA ALTRA PERSPECTIVA TAMBÉ VIRTUAL EN 360º


Aquesta fortificació apareix documentada des de l’any 960, tot i que la seva existència es remunta com a mínim al segle anterior. De fet, l’any 976 el comte Borrell va vendre a Guitart, vescomte de Barcelona, el castell de Queralt, tot declarant que el tenia per aprisió que havia efectuat el seu avi Guifré, difunt, o el seu pare Sunyer, pel preu de 200 pesos d’argent. A final del segle XII i inicis del XIII, la branca principal de la família Queralt va patir greus dificultats econòmiques, que la van portar a vendre el castell a la branca secundària de la nissaga, que ja s’instal·là a Santa Coloma. De mica a mica i a partir de la baixa Edat Mitjana la fortalesa es va abandonant progressivament.

Avui en dia tot al recinte són evidents gran part del perímetre emmurallat, així com murs sencers de la zona residencial, testimonis d’una cisterna i zones destinades a estables, corrals i pallisses.
Curiositats

L'església romànica de Sant Miquel fou sempre la capella del castell i va dependre sempre de la canònica de Solsona per donació que feren Bernat Guillem de Queralt i la seva muller l’any 1088, moment en el qual es cataloga com a basílica. Avui en dia d’aquest edifici encara són visibles el mur de ponent i una de les arcades del campanar d’espadanya; de la resta de murs únicament podem intuir els basaments. Situat a l’extrem occidental de l’espadat, se’ns ofereix una impressionant panoràmica.
 
Població: Bellprat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web